23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Γ. Νταγκουνάκης: Τα κόμματα της αστικής διαχείρισης ζητούν μία “δεύτερη ευκαιρία” από τον λαό – Το ΚΚΕ δε ζητά δεύτερη ευκαιρία

Ημερομηνία:

Στην Αντιπεριφέρεια Χανίων περιόδευσε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Νταγκουνάκη.

Κατα τη συζήτηση με τους εργαζόμενους στον χώρο ο Γ.Νταγκουνάκης αναφέρθηκε στις “δεύτερες ευκαιρίες” που ζητούν τα κόμματα της αστικής διαχείρησης απο το λαό, με στόχο να συνεχιστεί η αντιλαϊκή πολιτική.

Ανέφερε οτι “δεύτερη ευκαιρία” είτε στον ΣΥΡΙΖΑ είτε στην ΝΔ θα σημαίνει λευκή επιταγή για να εφαρμοστούν τα μέτρα που συμφωνήθηκαν με τους «θεσμούς» και τα οποία στήριξαν και στη ψηφοφορία στη Βουλή.

Αντιστοιχα “δεύτερη ευκαιρία” για το ΠΟΤΑΜΙ και το ΠΑΣΟΚ σημαίνει ενίσχυση της στήριξης στην αντιλαϊκή πορεία.

Όπως επίσης “νέα ευκαιρία” στην Λαϊκη Ενότητα θα σημαίνει επανάληψη του εγχειρήματος ΣΥΡΙΖΑ, όπως το ζήσαμε μέχρι το Γενάρη του 2015, θα σημαίνει μπαγιάτικες αυταπάτες και τις ψευδαισθήσεις για διέξοδο υπέρ του λαού, στο έδαφος του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της ΕΕ.

Επικίνδυνη θα είναι μια “δεύτερη ευκαιρία” στην Χρυσή Αυγή, η οποία αξιοποιώντας τη δημαγωγία, την απογοήτευση από τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ζητά να ξεπλύνει με τη λαϊκή ψήφο την εγκληματική φασιστική της δράση και να ενισχυθεί ως δύναμη κρούσης ενάντια στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Τέλος τόνισε οτι το ΚΚΕ δεν ζητά “δεύτερες ευκαιρίες” απο τον λαό. Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να πιστέψει στη δύναμη που έχει ο ίδιος ως παραγωγός του πλούτου, να ανοίξει τον δρόμο της ανατροπής, δυναμώνοντας την πάλη του. Στο πλευρό του σε αυτή την πορεία βρίσκεται το ΚΚΕ, και η ενδυνάμωση του ΚΚΕ, στον αγώνα και στην κάλπη, σημαίνει δύναμη για τον λαό. Δυνατό ΚΚΕ στο λαό και στη Βουλή, στα εργοστάσια, στους κλάδους, στα χωριά και τις συνοικίες, στα σωματεία και στη νεολαία, μπορεί να δώσει μεγάλη ώθηση στη λαϊκή αντεπίθεση, για να ξεκινήσει η νικηφόρα πορεία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...