21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Γ. Πανούσης: Αν γίνουν εκλογές Σεπτέμβριο – Οκτώβριο, δεν θα κατέβω

Ημερομηνία:

Στοχαστές, χωρίς διοικητική πείρα και χωρίς καμία διάθεση να κυβερνήσουν χαρακτηρίζει πολλά μέλη της κυβέρνησης ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

«Η κυβέρνηση βρίθει από στοχαστές, ακτιβιστές και ανθρώπους χωρίς διοικητική πείρα. Οι περισσότεροι είχαν ως πρόφαση τη διαπραγμάτευση για να μην κυβερνήσουν. Τώρα όμως που τελείωσε η διαπραγμάτευση, πρέπει να διοικήσουν. Να μην είναι βρώμικο το σχολείο, να μπορείς να πας στο νοσοκομείο, να περπατήσεις ασφαλής στο πάρκο χωρίς να φοβάσαι», σημειώνει ο Γιάννης Πανούσης.

«Μεγάλη πρόκληση για τον Τσίπρα να παραμείνει αριστερός πρωθυπουργός»

Για τον πρωθυπουργό τονίζει ότι «η μεγάλη πρόκληση είναι να παραμείνει ένας αριστερός πρωθυπουργός, στηριζόμενος από σοσιαλιστές και σοσιαλδημοκράτες. Εάν “παίξει” με την άλλη πλευρά, θα καεί πολύ γρήγορα».

Ερωτώμενος για τα χαρίσματα του Αλέξη Τσίπρα, αναφέρει: «Η φρεσκάδα του, η ευστροφία του, το καινούργιο, τα νιάτα, ο αντικομφορμισμός, το πολύ καλό “σκανάρισμα”. Έξι ώρες σε ένα υπουργικό συμβούλιο ακούει και δεν μιλάει. Όταν όμως μιλήσει στο τέλος, καταλαβαίνεις ότι έχει ξεσκαρτάρει και αντιλαμβάνεται ακριβώς τι πρέπει να γίνει».

«Εμείς στη γενιά μου, διαφωνούσαμε, μαλώναμε. Ο Τσίπρας ανήκει σε μια γενιά που δεν μαλώνει, δεν θέλει διάσπαση, τη φοβάται, θεωρεί προδοσία να αφήσει τον παλιό σύντροφο για τον νέο σύμμαχο και θεωρεί ότι τα πάντα είναι συλλογικότητες και διαδικασίες», προσθέτει ο κ. Πανούσης.

«Έχω πάρει θέση εναντίον των εκλογών»

«Είχα και παλαιότερα πάρει θέση εναντίον του δημοψηφίσματος και των εκλογών. Μόνη περίπτωση είναι αν, διά των εκλογών, διαφοροποιηθεί εντελώς ο πολιτικός χάρτης της χώρας. Δηλαδή να είναι το τέλος της μεταπολίτευσης. Να μην ξανακούσουμε γι’ αυτά τα κόμματα, με τα ίδια ονόματα και τις ίδιες ατάκες. Στα χέρια του Τσίπρα είναι, αν θέλει μπορεί να το κάνει. Να το προσπαθήσει τουλάχιστον», απαντά ο υπουργός για το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες.

«Τον Σεπτέμβριο δεν θα υπάρχουν πια ΜΑΤ»

«Αν όλα πάνε καλά, τον Σεπτέμβριο θα αλλάξω πλήρως τη δομή των αστυνομικών μονάδων. Δεν θα υπάρχουν πια ΜΑΤ. Όχι ότι δεν θα υπάρχουν μονάδες επέμβασης. Θα είναι τρεις», υποστηρίζει ο κ. Πανούσης και επεξηγεί:

«Η πρώτη, διαμεσολαβητική. Παράδειγμα: σε μια πορεία συνταξιούχων, ο αστυνόμος πρέπει να συμβάλει να μη γίνουν τρακαρίσματα, να μην τραυματιστούν άνθρωποι. Αν υποθέσουμε ότι χάνεται ο έλεγχος, επεμβαίνει η δεύτερη μονάδα, διευθέτησης κρίσης. Κάθε μονάδα θα έχει τον δικό της εξοπλισμό. Εάν, τώρα, εμφανιστούν ένοπλοι, θα εμφανιστεί και η μονάδα της άμεσης επέμβασης. Ετοιμάζω αλλαγή όλου του συστήματος».

Πηγή: efsyn.gr

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με τιμές στα Χανιά η Ολυμπιακή Φλόγα | Φωτορεπορτάζ

Οι Χανιώτες συγκεντρώθηκαν στη συμβολή της Σκαλίδη με τη...

Απογευματινά χειρουργεία: 30 Ιατρικοί Σύλλογοι μεταξύ αυτών και οι 4 της Κρήτης στο ΣτΕ για την ακύρωσή τους

Προσφυγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για...

Ο Κασσελάκης έθεσε τον Παπανώτα εκτός ευρωψηφοδελτίου

O Στέφανος Κασσελάκης εξαίρεσε την Πέμπτη τον Δημήτρη Παπανώτα...