14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Γ. Παυλάκης: Αν βασιστούμε μόνο στα εμβόλια, θα χάσουμε | Βίντεο

Ημερομηνία:

Αισιόδοξος με αφορμή την έλευση του νέου έτους εμφανίστηκε ο διακεκριμένος Κρητικός ερευνητής του Τμήματος Ανθρωπίνων Ρετροϊών στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας στο OPEN.

Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι ο κόσμος μας είναι πολύ μικρός και πολλά μπορούν να αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη.

Στο γενικότερο κλίμα αισιοδοξίας ωστόσο που θέλησε να μεταφέρει με αφορμή την Πρωτοχρονιά, ο κ. Παυλάκης δήλωσε πως οι δύο επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι και πως το τρίτο κύμα του κορωνοϊού αναμένεται να έρθει. “Το ζήτημα είναι” επισήμανε “αυτό το κύμα να μην είναι μεγάλο και να προσπαθήσουμε όλοι να εφαρμόζουμε τα μέτρα κατά της πανδημίας”.

Όσον αφορά στα εμβόλια, εξέφρασε την άποψή του για όσες χώρες προτιμούν να κάνουν την πρώτη δόση σε περισσότερους ανθρώπους και τη δεύτερη αργότερα, καθώς το πρώτο εξάμηνο του 2021 θα είναι δύσκολη η προμήθεια εμβολίων. Ακόμα, ανέφερε πως τα μέτρα προστασίας μαζί με τα εμβόλια σημαίνουν νίκη και προέτρεψε τον κόσμο να εμβολιαστεί.

“Μπορούμε να αισθανόμαστε ασφαλέστεροι με τα εμβόλια, αλλά δεν θα πρέπει να κάνουμε τρέλες. Είναι απαραίτητο να παίρνουμε μέτρα για να μην επιταθεί η πανδημία χωρίς λόγο” τόνισε με έμφαση.

“Δεν υπάρχουν τέλειες λύσεις και θα πρέπει όλοι να πειθαρχήσουμε στο τι θα πει η κάθε κοινότητα. Όσο περισσότερα κύμματα, τόσο χειροτερα θα γίνονται τα πράγματα. Δίνουμε περισσότερο στοχο στον ιό. Κάθε φορά που ο ιός πολλαπλασιάζεται μέσα στο σώμα κάνει μεταλλάξεις. Και όταν συσσωρεύονται βρίσκει μερικες που τον βουλεύουν καλύτερα. Δε μεταλλάσσεται όσο γρήγορα ο ιός του AIDS. Υπάρχει η ελπίδα ότι με κατάλληλη επιτάχυνση των εμβολιασμών θα μπορέσουμε να τον μπλοκάρουμε. Αν βασιστούμε ομως μόνο στα εμβόλια θα χάσουμε. Πρέπει να βασιστούμε και σε όλα τα υπόλοιπα. Και το ξέρουμε κι από άλλες χώρες. Κοιταξτε στη Νέα Ζηλανδία πως υποδεχτήκανε τον νέο χρονο αγκαλιά ο ένας με τον άλλο. Γιατί; Γιατί με την καραντίνα, χωρίς κανένα φάρμακο παρα μόνο με τα σωστά μέτρα, εδιωξαν τον ιο από τον τόπο τους. Και είναι και άλλες χώρες. Αν συνδυασουμε τα μέτρα, την καραντινα, με τον εμβόλια θα νικησουμε πολύ πιο εύκολα. Αν αμελήσουμε τα άλλα μέτρα θα ειναι πολύ δυσκολότερο. Αν μας πάρει πάνω απο΄εξάμηνο να εμβολιάσουμε τους πληθυσμούς τους ευρωπαικούς θα παρατείνουμε την επιδημία αναιτια. Είναι πολύ σημαντικό να εφαρμοστούν τα μετρα αλλά πρέπει να επιταχυνθούν όλα. Και πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι το εμβολιο και να σταματήσει ο διχασμός και η παραπληροφορηση.”

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Παυλάκη:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=KCaPb4jJf3E”]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ