15.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Γ. Σακελλαρίδης: Θα κάνουμε τα πάντα για να λυθεί το πρόβλημα της ρευστότητας

Ημερομηνία:

«Συζητάμε και νομοθετικά μέτρα, τα οποία θα διευκολύνουν την εισροή χρημάτων στο ελληνικό δημόσιο, στα ελληνικά ταμεία αλλά σίγουρα αυτό είναι και ένα ζήτημα, το οποίο αφορά και τους εταίρους μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για την άμεση εφαρμογή της ρύθμισης των 100 δόσεων δεσμεύτηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης μιλώντας σήμερα στο Βήμα FM, επισημαίνοντας ότι αναζητούνται οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να ανακουφιστούν οι οφειλέτες και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της εισροής των χρημάτων.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης μίλησε, μεταξύ άλλων, για το πρόβλημα ρευστότητας, την αναπροσαρμογή του ΦΠΑ και τη συμφωνία της κυβέρνησης με το Eurogroup, αλλά και τη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα για το πρόβλημα της ρευστότητας στην ελληνική οικονομία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να λυθεί το πρόβλημα. “Συζητάμε και νομοθετικά μέτρα, τα οποία θα διευκολύνουν την εισροή χρημάτων στο ελληνικό δημόσιο, στα ελληνικά ταμεία αλλά σίγουρα αυτό είναι και ένα ζήτημα, το οποίο αφορά και τους εταίρους μας”, δήλωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Επίσης, ανέφερε ότι θα υπάρξει αναπροσαρμογή του ΦΠΑ, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι “δεν υπάρχει περίπτωση να είναι συντελεστής που θα αφορά αγαθά ή υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με βασικές ανάγκες της καθημερινότητας των πολιτών”.

Σχετικά με τη συμφωνία του Eurogroup ο Γ. Σακελλαρίδης επέμεινε ότι “σε καμιά περίπτωση δεν μιλάμε για παράταση του μνημονίου”, ενώ ερωτηθείς για το αν θα έρθει η συμφωνία στη Βουλή είπε: “Περιμένουμε πρώτα από όλα να ολοκληρωθεί η διαδικασία της έγκρισης της συμφωνίας αυτής στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια. Αυτή τη βδομάδα γίνεται όλη αυτή η διαδικασία και μέσα σε δυο, τρεις μέρες – επειδή πιστεύουμε ότι είναι μόνο ζήτημα πολιτικής απόφασης αν θα περάσει ή όχι από το ελληνικό κοινοβούλιο γιατί νομικά δεν τίθεται θέμα”

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα έγιναν στη μαραθώνια συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και για τις αντιδράσεις που καταγράφηκαν για τη συμφωνία με τους δανειστές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε:

“Στο τέλος έγινε μια ενδεικτική ψηφοφορία, όπου η πολύ μεγάλη πλειοψηφία ψήφισε υπέρ της συμφωνίας. Ακόμα και αυτοί, οι οποίοι καταψήφισαν, δεν σημαίνει ότι αν θα ερχόταν στη Βουλή αυτή η συμφωνία δεν θα ψήφιζαν υπέρ. Όταν λέμε ότι είναι μια ενδεικτική ψηφοφορία στο εσωτερικό της ΚΟ, εξέφρασαν τις αντιρρήσεις του με αυτό τον τρόπο, αλλά νομίζω ότι δεν τίθεται κανένα θέμα στο επίπεδο του Κοινοβουλίου”.

Αυγή, Τα Νέα

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...