18.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Γ. Σακελλαρίδης: “Πολιτική μνημονίου τέλος”

Ημερομηνία:

Δεν πρόκειται να συνεχίσουμε την πολιτική του μνημονίου επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το πρωί της Παρασκευής. Σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις για συμφωνία της Δευτέρα. Δεχόμαστε ισχυρές πιέσεις, όμως έχουμε τις κόκκινες γραμμές μας, το μήνυμα της Αθήνας

«Οι διαβουλεύσεις για να υπάρξει συμφωνία τη Δευτέρα είναι σε εξέλιξη» δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Ο ίδιος μίλησε για «σκληρή διαπραγμάτευση» και σημείωσε ότι η Αθήνα «δέχεται ισχυρές πιέσεις», ωστόσο τόνισε: «Έχουμε τις κόκκινες γραμμές μας, έχουν γίνει ξεκάθαρες στους δανειστές μας» και «δεν πρόκειται να συνεχίσουμε την πολιτική του μνημονίου».

Όσον αφορά το περίφημο 70%-30% του μνημονίου και τι ακριβώς περιλαμβάνει το ποσοστό εκείνο που αποδέχεται η κυβέρνηση, ο Γ. Σακελλαρίδης παρατήρησε: «Δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση σε συμφωνία που θα συνεχίζει την πολιτική του μνημονίου και του mail Χαρδούβελη. Υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που προφανώς θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε, όπως η ολοκλήρωση του κτηματολογίου, η ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, η αποτελεσματική διοίκηση, το περιουσιολόγιο και το φορολογικό σύστημα».

Αναλυτικά, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση πρόσθεσε: «Από την πλευρά μας η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με σκληρό τρόπο ώστε να ανταποκριθεί στη λαϊκή εντολή που της έδωσε συγκεκριμένη κατεύθυνση».

«Το βράδυ του Eurogroup η ελληνική κυβέρνηση δεν υπέγραψε το κοινό ανακοινωθέν που προέβλεπε επέκταση τρέχοντος προγράμματος. Αυτό έγινε και για λόγους πρακτικούς. Αυτή η πολιτική δεν δουλεύει είναι μια παγίδα που ανατροφοδοτεί την κρίση» σημείωσε ο κ. Σακελλαρίδης και πρόσθεσε:

«Το γεγονός ότι απορρίψαμε το κοινό ανακοινωθέν δημιούργησε πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση. Μας είπανε πάτε σε ρήξη. Αντί να γίνει αυτό υπήρξε άμεση επαφή και από τον κ. Ντάισελμπλουμ και άλλα επίπεδα για να βρεθεί μια καλύτερη συμφωνία για την Ελλάδα. Και αυτό φαίνεται και από τις δηλώσεις του Ντάισελεμπλουμ που αντί να μιλάει για συνέχιση τρέχοντος, είπε πως πρέπει να βρεθεί μια λύση ανάμεσα στο τρέχον πρόγραμμα και τις θέσεις της ελληνική κυβέρνησης».

Αλλαγή στάσης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι οι εταίροι λένε πλέον στην ελληνική κυβέρνηση «ελατε να συζητήσουμε το διαφορετικό που μας λέτε», χαρακτηρίζοντας ωστόσο μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με τη διαπραγμάτευση που γινόταν πριν το γεγονός ότι έχει αλλάξει στάση η ελληνική κυβέρνηση.

«Η ελληνική πλευρά δεν δέχεται αναντίρρητα αυτό που της λένε. Όσες και να είναι οι πιέσεις δεσμευμένοι από τη λαϊκή εντολή κάνουμε αυτό που πρέπει. Και δεν είμαστε απομονωμένοι. Αναπτύσσονται δεσμοί με άλλες χώρες, η Ελλάδα δεν είναι μόνη της σε αυτό τον αγώνα» προσέθεσε.

Ερωτώμενος για το αν τη Δευτέρα θα υπάρξει συμφωνία ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης απάντησε πως μέχρι τότε θα υπάρξουν συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο για να μπορέσει να υπάρξει συμφωνία.

Δεν κάνουμε μεταστροφές

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε τη διαπραγμάτευση δύσκολη: «Δεν θέλουμε να σκορπίζουμε ενθουσιασμό πριν κλείσει η συμφωνία. Ο ελληνικός λαός να καταλάβει ότι διεξάγεται μια κρίσιμη και δύσκολη διαπραγμάτευση, οι πιέσεις είναι τεράστιες».

Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση θα κάνει κολωτούμπα ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είπε πως μέρα με την ημέρα αποδεικνύουμε ότι δεν κάνουμε μεταστροφές στην πολιτική μας. «Αντιθέτως αποδεικνύουμε ότι μένουμε σταθεροί. Σε τρεις εβδομάδες ανοίγουμε νέους δρόμους, έχει φτάσει η στιγμή να χαμογελάσει το χειλάκι μας» σημείωσε.

thepressproject.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...