15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Γ. Σταθάκης: Εισάγεται με πολύ άδικο τρόπο ο φόρος για τα ακίνητα

Ημερομηνία:

«Νομίζω ότι ο νόμος για τα ακίνητα εισάγεται μία στιγμή κατά την οποία υπάρχει προφανώς υπερφορολόγιση αυτών, και των φορολογουμένων οι οποίοι φέρουν το φορολογικό βάρος της προσαρμογής της δημοσιονομικής τα τελευταία 4 χρόνια. Συνεπώς εισάγεται τη λάθος στιγμή και με πολύ άδικο τρόπο», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, «η επιβολή φόρων στα ακίνητα ή ένας ενιαίος φόρος επί των ακίνητων που είναι λογικό να υπάρχει, χρειάζεται να έχει αυστηρά κοινωνικά κριτήρια και κυρίως να μην εισάγεται σε μια συγκυρία, κατά την οποία η οικονομία “καταρρέει” και οι φορολογούμενοι δεν μπορούν να σηκώνουν κανένα επιπρόσθετο φορολογικό βάρος».

«Ένα από τα μείζονα προβλήματα αυτού του νόμου», προσθέτει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «είναι ότι πρώτον δεν κάνει διάκριση ανάμεσα σε παραγωγικό και μη παραγωγικό ακίνητο και αυτό έχει σημασία ειδικά για τον αγροτικό κόσμο. Διότι το να φορολογηθεί η αγροτική γη, η οποία παράγει εισόδημα είναι διαφορετικό από το να φορολογείται το εισόδημα που παράγει η γη. Είναι ένα μέτρο, δηλαδή, που αυτή τη στιγμή είναι αδιανόητο: Η εξομοίωση του παραγωγικού κομματιού της γης με ένα άλλο κομμάτι της γης που ποτέ μπορεί φυσικά να είναι ακίνητα, εξοχικά, οτιδήποτε. Επαναλαμβάνω και στη δεύτερη κατηγορία δεν μπορεί να γίνει συζήτηση υπό τις σημερινες συνθήκες για νέα φορολογικά βάρη. Χρειαζόμαστε ακριβώς το αντίθετο».

«Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να βγάλουμε την οικονομία από την ύφεση και να δούμε κάποιους φόρους και στην ακίνητη περιουσία που να συνάδουν με την πραγματικότητα της οικονομίας», κατέληξε.

 Πηγή : real

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ