16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Γ. Σταθάκης: Θα σταματήσει η πώληση των αεροδρομίων – Άκυρη η παραχώρηση του Αεροδρομίου Χανίων στη γερμανική Fraport!

Ημερομηνία:

Δεν πρόκειται να συνεχιστεί η διαδικασία ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων, διαμήνυσε ο υπουργός Οικονομίας, Ναυτιλίας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του παλιού υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

«Ωστόσο, ο κύκλος των έργων πρέπει να κλείσει και η χώρα έχει αποκτήσει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο αυτοκινητοδρόμων. Η νέα κυβέρνηση δεν θα δώσει συνέχεια στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων βάσει του εγχώριου και διεθνούς θεσμικού πλαισίου. Θα δώσουμε συνέχεια στους τηλεπικοινωνίες και τις συγκοινωνίες. Η Ελλάδα μπορεί να μετατρέπει σε κόμβο», σημείωσε ο υπουργός.

Από την πλευρά ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπρίντζης είπε ότι το όραμα είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με ιεραρχημένο σχέδιο δημοσίων υποδομών.

Πρόσθεσε ότι η κατεύθυνση πρέπει να είναι άλλη από αυτή που ακολουθήθηκε την τελευταία 10ετία και ότι η χώρα χρειάζεται εθνικό σχεδιασμό για την παραγωγική της ανασυγκρότηση.

Ας σημειωθεί ότι για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια έχει ανακηρυχθεί, ύστερα από διεθνή διαγωνισμό, ανάδοχος η κοινοπραξία Fraport-Slentel Ltd έναντι τιμήματος 1,2 δις ευρώ.

Μεγαλομέτοχοι της Fraport είναι φορείς του γερμανικού δημοσίου, ήτοι η Περιφέρεια του Έσσε με ποσοστό 31.5%, η κρατική Lufthansaμε ποσοστό 8,45% και η Φρανκφούρτη μέσω του δημόσιου φορέα μεταφορών.

Για την ακύρωση του προγράμματος ιδωτικοποιήσεων των αεροδρομίων, ο υπουργός Γ. Σταθάκης, μίλησε και σε συνέντευξη του στην εκπομπή “Καφές και Σχόλια” με την δημοσιογράφο Κατερίνα Πολύζου, στον ΚΡΗΤΗ FM 101.5

 

left.gr με πληροφορίες από agonaskritis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...

Handelsblatt για τουριστική σεζόν: Ζητούνται εργαζόμενοι για το ελληνικό οικονομικό θαύμα

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από...