16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Γ. Σταθάκης: Σημαντικά χαμηλότερες του ευρωπαϊκού μέσου όρου οι τιμές στους λογαριασμούς της ΔΕΗ!

Ημερομηνία:

Τα στοιχεία της Eurostat επικαλείται ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης για να απαντήσει στην αντιπολίτευση η οποία κάνει λόγο για υπερβολικές χρεώσεις των καταναλωτών στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι «τα στοιχεία της Eurostat καταρρίπτουν τον μύθο περί ακραίων επιβαρύνσεων στους λογαριασμούς. Όχι μόνο δεν υπήρξαν αυξήσεις τιμών αλλά τελικά αυτές μειώθηκαν, παρότι ήταν ήδη σημαντικά χαμηλότερες του μέσου όρου της Ευρωζώνης».

Προσέθεσε δε ότι «εδώ και καιρό, στελέχη της αντιπολίτευσης αναμασούν μια κινδυνολογία περί επικείμενων αυξήσεων στις τιμές του ρεύματος. Πλην όμως, προσθέτει, από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε πρόσφατα η Eurostat, σχετικά με το κόστος που είχε το β΄ εξάμηνο του 2017 η ηλεκτρική ενέργεια για τα νοικοκυριά, προκύπτει ότι:

Σε 12μηνη βάση οι τιμές στην Ελλάδα υποχώρησαν κατά 6%, σημειώνοντας την τρίτη καλύτερη επίδοση μεταξύ των 19 κρατών της Ευρωζώνης. Σημειώνεται ότι σε 8 κράτη-μέλη οι τιμές αυξήθηκαν και ο μέσος όρος της Ευρωζώνης παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος (-0,1%).

Η μέση τιμή των 100 kWh στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στα 16,2 ευρώ, περίπου 35% χαμηλότερα από το μέσο όρο της Ευρωζώνης (21,8 ευρώ).

Στην Ελλάδα το 33% της τελικής τιμής αφορά φορολογικές επιβαρύνσεις, ποσοστό αισθητά χαμηλότερο του μέσου όρου της Ευρωζώνης (44%).

Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση των συνθηκών ανταγωνισμού στην εγχώρια αγορά και την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας αποφέρουν ήδη καρπούς».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...