14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Δέκα χιλιάδες εγκαταλείπουν την Πορτογαλία κάθε μήνα

Ημερομηνία:

Περισσότεροι από 120.000 Πορτογάλοι εγκατέλειψαν τη χώρα τους αναζητώντας δουλειά εκτός συνόρων το 2012, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας. Ειδικότερα ο αριθμός των Πορτογάλων που μετανάστευσαν ανέρχεται σε 121.418.

Πρόκειται για νέο ρεκόρ μετανάστευσης σε ένα έτος καθώς ξεπέρασε τον αριθμό των 120.000 μεταναστών του 1966. Κάθε μήνα, κατά μέσο όρο, έφευγαν από την Πορτογαλία της κρίσης και του μνημονίου 10.118 άνθρωποι με προορισμό κυρίως τη Γαλλία, το Λουξεμβούργο, την Ελβετία, τη Βρετανία αλλά και την πρώην Πορτογαλική αποικία Αγκόλα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Diαrio de Notνcias» η τάση αυτή φαίνεται πως θα συνεχιστεί. «Η φυγή είναι διαφορετική σήμερα από το 1966. Τότε οι μετανάστες είναι κυρίως ανειδίκευτοι εργάτες, οι οποίοι έστελναν πίσω στην Πορτογαλία τα περισσότερα χρήματα που κέρδιζαν. Οι σύγχρονοι μετανάστες είναι νέοι σε ηλικία και ανώτατης εκπαίδευσης οι οποίοι ψάχνουν δουλειά σε άλλες χώρες, ενώ για την εκπαίδευσή τους έχει πληρώσει η Πορτογαλία», αναφέρει μεταξύ άλλων η «Diαrio de Notνcias»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ