Παράλληλα, ο υπουργός, μιλώντας στον Real FM τόνισε πως «ο αναθεωρητισμός των συνθηκών είναι επικίνδυνος για την Ελλάδα σε πολλά επίπεδα». Ο Νίκος Δένδιας κληθείς να απαντήσει σε σχόλιο του Αλέξη Χαρίτση, σχετικά με «μεγάλη κωλοτούμπα» της Νέας Δημοκρατίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, σημείωσε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μια σαφή θέση, είπε ότι αν κυρωθεί η συμφωνία εμείς θα την εφαρμόσουμε επειδή υπάρχει συνέχεια στο κράτος και δεν υπάρχει κυβέρνηση».

Ακόμα υπογράμμισε ότι «ο αναθεωρητισμός των συνθηκών είναι κανείς οποίος μπορεί να μην ακολουθήσει κάτι το οποίο συμφώνησε η προηγούμενη επικίνδυνος για την Ελλάδα σε πολλά επίπεδα».

Απαντώντας όμως και στα στελέχη του δικού του κόμματος που μιλούσαν για «προδοτική συμφωνία», πήρε σαφέστατες αποστάσεις λέγοντας πως «δεν πρόκειται να αποδώσω τον τίτλο του προδότη της χώρας σε κανέναν» αλλά και πως «δεν είναι σωστό να μιλάμε για προδοσία», ενώ τόνισε πως «αυτά γίνονται στο πλαίσιο ενός οξύτατου πολιτικού λόγου, όχι παραδεκτού κατά την άποψή μου, αλλά δεν χρειάζεται κανείς ούτε να τα υιοθετεί, ούτε να τα διατηρεί σαν πολιτική παρακαταθήκη».

Τόνισε μάλιστα πως και οι δυο πλευρές πρέπει να τηρήσουν την συμφωνία «στο γράμμα, στο κόμμα, στην τελεία».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Δένδιας λίγες ημέρες πριν την εκλογική μάχη σε δηλώσεις του στις 3 Ιουλίου στην εκπομπή της ΕΡΤ «Επόμενη μέρα» με τον Σ. Κοτρώτσο, είχε πεί ότι η ΝΔ θα προσπαθήσει να αλλάξει στη συμφωνία τα άρθρα που αφορούν τη γλώσσα και την εθνικότητα, και να βελτιωθούν στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την ευρωπαϊκή πορεία της γειτονικής χώρας. Πάντως κρατούσε αποστάσεις απ’ όσα στελέχη πήγαν σε διαδηλώσεις, λέγοντας ότι διαφωνεί, ενώ είχε χαρακτηρίσει θετικό ένα από τα άρθρα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

reader.gr