16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Δήλωση Αλέκου Αλαβάνου: «Ζωή, Γιάνη ακολουθείστε τον δρόμο της ενότητας και της γενναιότητας»

Ημερομηνία:

Ο Αλέκος Αλαβάνος, πρόεδρος του Σχέδιο Β και πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα αναφέρει:

«Οι δυνάμεις που τάσσονται υπέρ ενός προγράμματος Αναγέννησης και Ανασυγκρότησης σε αντιδιαστολή με τον κακοήθη υφεσιακό σχεδιασμό των δανειστών δεν πρέπει να επαναλάβουν σε μικρογραφία και γελοιογραφία την νοσηρή παθολογία του Συριζα: έρωτα για την εξουσία και τις καρέκλες, ηγεμονισμό, περιαυτολογία, προσωποκεντρισμό.

Από το 2010 μέχρι σήμερα, παρά τα πάθη του λαού μας, τα εναλλακτικά αυτά σχήματα δεν αποδείχθηκαν ικανά να ακολουθήσουν τον δρόμο της συνεργασίας. Δεν ανταποκρίθηκαν στοιχειωδώς στη μεγάλη ευθύνη τους. Γίναμε τελικά συνυπεύθυνοι. Ας μη επαναληφθεί αυτό και στις εκλογές του Ιούλη, όταν μεγάλο μέρος της κοινωνίας, συνειδητά ή ασυνείδητα, αναζητά το «άλλο» και στους πολιτικούς στόχους και στην πολιτική συμπεριφορά.

Αν ζητάμε από τον λαό να δείξει ενότητα, γενναιότητα, αλληλεγγύη, τόλμη, εμείς πρώτοι οφείλουμε να δώσουμε το παράδειγμα. Είναι αδιανόητο να εμπνεύσουμε μια τέτοια ανάταση, όταν ο πολιτικός χώρος της Αναγέννησης και της Ανασυγκρότησης στερείται της στοιχειώδους ψυχικής ικανότητας να το πετύχει ο ίδιος.

Ζωή, Γιάνη ο δρόμος της ενότητας είναι μπροστά στα πόδια μας. Φίλες και φίλοι από άλλα σχήματα ας κάνουμε αυτό το μικρό βήμα μπροστά, που αποδειχθήκαμε ανίκανοι να κάνουμε σε όλη αυτή τη μαύρη δεκαετία. Και για αυτό φέρουμε ιστορική ευθύνη».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ