20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Δήλωση Απόστολου Κακλαμάνη για την υπόθεση των υποκλοπών

Ημερομηνία:

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθήνας  Απόστολος Κακλαμάνης, πρώην Πρόεδρος της Βουλής, αναφερόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών, έκανε την παρακάτω δήλωση: «Η υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών ευρωπαϊκών ή και άλλων κυβερνήσεων από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, δεν έχει καμιά σχέση με την υπόθεση των υποκλοπών στην Ελλάδα από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες που ήλθαν εις φως εξ αιτίας του απαγχονισμού ή δολοφονίας του μηχανικού της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη, το Φεβρουάριο 2005.

Τούτο προκύπτει πολύ καθαρά από τη μελέτη του υλικού που, αν και επιμελώς και παρανόμως «κρατήθηκε στο σκοτάδι» επί ένα έτος, συγκέντρωσε η ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) και από τις εκθέσεις της, καθώς και από το υλικό καταθέσεων και άλλων στοιχείων της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, της οποίας υπήρξα μέλος καθ’ όλη την επί τριετία και πλέον ενασχόλησή της με την υπόθεση.

Η πρώτη υπόθεση που έρχεται τώρα εις φως, μετά την «απόδραση» στη Ρωσία του Αμερικανού Σνόουντεν, συνδέεται με την πρακτική που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ από μακρού χρόνου παγκοσμίως, ως δόγμα στρατηγικής τους,  με μέσα υψηλής τεχνολογίας και ανάλογη στελέχωση των μυστικών τους υπηρεσιών, σε συνεργασία με εταιρίες τους  που καλύπτουν όλες τις εντός και εκτός διαδικτύου επικοινωνίες ανά τον κόσμο.

Είναι αστείο να ισχυρίζεται κανείς ότι για ένα τέτοιας εμβέλειας και σημασίας έργο χρησιμοποιήθηκαν κατ’ εξαίρεση για την Ελλάδα… καρτοκινητά  που κάποιοι Αμερικανοί αγόραζαν από μαγαζάκια ηλεκτρονικών ειδών της Ακτής Θεμιστοκλέους στον Πειραιά!.. Και ότι στήθηκαν ένα  «εργαστήριο δοκιμών» στην Παλλήνη και τρία κέντρα παρακολούθησης στον Κηφισό και τη λεωφόρο Συγγρού!…

Λυπάμαι γιατί διαπιστώνω ότι, με αφορμή την πρώτη υπόθεση, συνεχίζεται ανανεούμενη η προσπάθεια οριστικής συγκάλυψης των ευθυνών, πολιτικών και ποινικών, κυβερνητικών πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων, σε συνεργασία με παράγοντες της Δικαιοσύνης για τις ευρείας  έκτασης παρακολουθήσεις – που άλλωστε δεν έπαψαν ποτέ στην Ελλάδα- από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες όχι 106 κινητών τηλεφώνων, όπως ανακοινώθηκε τότε από τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης κ. Βουλγαράκη, Δικαιοσύνης κ. Παπαληγούρα και Τύπου κ. Ρουσόπουλου, αλλά πολλών χιλιάδων, όπως προκύπτει ως δυνατότητα του συστήματος υποκλοπών, σύμφωνα με την ΑΔΑΕ.

Η υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, που «νομιμοποιήθηκε» με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες και συνεχίστηκε και μετά τη λήξη τους μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2005, όπως και ο θάνατος του Κώστα Τσαλικίδη, συνεχίζει να παραμένει  «στο αρχείο» … Όπως συμβαίνει με τα μεγάλα εγκλήματα  – οι παλαιότεροι θυμούνται τη δολοφονία του Αμερικανού δημοσιογράφου Πολκ και της Αγγλίδας δημοσιογράφου Τσάπμαν – για τα οποία αυτό επιβάλλει, τάχα, το «εθνικό συμφέρον»!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...