17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Δήλωση στα πλαίσια συνέντευξης τύπου στο Δημαρχείο Κισσάμου στης 2-8-2013

Ημερομηνία:

Σήμερα έγινε η αναγγελία της προέγκρισης δημοπράτησης ενός πολύ μεγάλου έργου το οποίο είναι το έργο οδοποιίας  παράκαμψης Τοπολίων.Η προσπάθεια για την υλοποίηση του έργου αυτού ξεκίνησε το 2003 όταν εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της μελέτης του έργου αυτού από το Νομαρχιακό Συμβούλιο με Νομάρχη τον κ. Γεώργιο Κατσανεβάκη με το ποσό των 300.000 € περίπου. Η μελέτη προχώρησε σε επόμενο στάδιο  με έγκριση συμπληρωματικής χρηματοδότησης από το τότε Νομαρχιακό Συμβούλιο με Νομάρχη τον κ. Γρηγόρη Αρχοντάκη και ποσό περίπου 650.000 €. Αυτή ήταν η αρχή υλοποίησης αυτού του μεγάλου έργου και όλοι γνωρίζουμε ότι : «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός» θεωρώ ότι και οι δύο αυτοί Νομάρχες και τα συμβούλια τους έπαιξαν σημαντικότατο θετικό ρόλο για την προετοιμασία του εν λόγω έργου.

Χωρίς αυτέ τις  χρηματοδοτήσεις κανείς σήμερα δεν θα μπορούσε να μιλήσει για την υλοποίηση του έργου αυτού. Νομίζω ότι οφείλουμε να μην το ξεχνάμε.

Από το 2010 και μετά έγινε σημαντικότατη προσπάθεια ολοκλήρωσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών (πχ. Απαλλοτριώσεις) από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βουλγαράκη με την αμέριστη συμπαράσταση του Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη και του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Με αυτό τον τρόπο φθάσαμε στο σημερινό προτελευταίο βήμα στην προσπάθεια να καταστεί δυνατόν να δημοπρατηθεί ένα τόσο μεγάλο και δύσκολο στις διαδικασίες έργο.

Εύχομαι και ελπίζω στο τελευταίο βήμα το οποίο είναι η δημοπράτηση και η υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου να μην υπάρξουν δυσκολίες και καθυστερήσεις διότι όλοι πρέπει να γνωρίζουμε ότι το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στα πλαίσια του ΕΣΠΑ δηλ. μέχρι 31-12-2015.

Σε κάθε περίπτωση αξίζουν τα συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν και να θυμόμαστε ότι τα μεγάλα επιτεύγματα χρειάζονται πολύ προσπάθεια από πολλούς διαχρονικά. Εμείς οφείλουμε σε τέτοιες περιπτώσεις να θυμόμαστε και να τιμούμε.

Κων/νος Κουκουράκης

Πρώην Δήμαρχος Ιναχωρίου

Δημοτικός Σύμβουλος Κισσάμου

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...