14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Δήμαρχος Καλαμαριάς: «Δεν θα σβηστεί το γκράφιτι του Μαραντόνα, είναι αριστούργημα»!

Ημερομηνία:

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, ξεκαθάρισε με δηλώσεις του στο Metropolis 95,5 FM πως δεν θα σβηστεί το γκράφιτι του Μαραντόνα, που προκάλεσε αντιδράσεις από γονείς και τη διευθύντρια του σχολείου, χαρακτηρίζοντάς το αριστούργημα!

Όπως όλα δείχνουν… μένει, τελικά, το γκράφιτι του Μαραντόνα στον τοίχο του 3ου δημοτικού σχολείου Καλαμαριάς, στη Θεσσαλονίκη!

Παρά τις αντιδράσεις, τόσο από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου όσο και από τη διευθύντρια, που θεωρούν πως οι καταχρήσεις του Αργεντινού και η γενικότερη εικόνα του εκτός γηπέδου δεν ήταν τέτοια, που να μπορεί να φιλοξενηθεί το γκράφιτι και να αποτελεί πρότυπο για τα παιδιά, ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, ξεκαθάρισε με δηλώσεις του στο Metropolis 95,5 FM πως δεν θα σβηστεί!

Αναλυτικά είπε: «Εμείς από την αρχή αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι στα σχολεία μας είχαμε ένα κενό. Το τελευταίο διάστημα αναβαθμίσαμε κτήρια, εξοπλίσαμε τα σχολεία, φροντίσαμε να είναι ασφαλή. Αποφασίσαμε να δώσουμε στον καλλιτέχνη τα υλικά που χρειαζόταν και προχώρησε σε γκράφιτι σε δύο σχολεία μας. Στο τελευταίο, όντως, λίγο, βάζοντας και περισσότερο μια κατάθεση ψυχής και το δικό του γούστο έκανε αυτό το κατ’ εμέ ωραίο γκράφιτι.

Θα συμφωνήσω ότι έχει διάφορες εκφράσεις ο Μαραντόνα. Για άλλους είναι ίνδαλμα, για άλλους άνθρωπος από χαμηλά κοινωνικά στρώματα, για άλλους αποτελεί ένα κακό πρότυπο λόγω της προσωπικής του ζωής. Η άποψή μου είναι ότι το γκράφιτι πρέπει να μείνει. Είναι αριστούργημα. Πολλοί μπορούν να διαφωνούν για την προσωπική του ζωή όπως και εγώ, αλλά το γκράφιτι είναι ένα έργο τέχνης που το βλέπουμε και θυμόμαστε τα καλά του Μαραντόνα. Δεν νομίζω ότι ήταν τόσο αρνητικές ή έντονες οι αντιδράσεις. Παρ’ όλα αυτά δεν προωθεί τα αρνητικά του Μαραντόνα και δεν θα σβηστεί».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...