23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Δήμος Αποκορώνου: Να παραμείνει ως έχει το Τ.Α.Ε. Αποκορώνου με έδρα τις Βρύσες

Ημερομηνία:

Να παραμείνει ως έχει το Τ.Α.Ε. Αποκορώνου με έδρα τις Βρύσες, ζητά με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αποκορώνου, αντιδρώντας στην αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών της περιοχής που προβλέπει την κατάργηση του Τ.Α.Ε. Αποκορώνου και την ενσωμάτωσή του σε ένα Τ.Α.Ε. στο Νομό Χανίων, που θα εδρεύει στην Σούδα και την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Βάμου

Αναλυτικά το ψήφισμα αναφέρει

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Αποκόρωνα, στη συνεδρίαση του στις 25/08/2016 ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος κατά της απόφασης της Κυβέρνησης για συρίκνωση των αστυνομικών Υπηρεσιών του Αποκόρωνα, το οποίο έχει ως ακολούθως:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αποκορώνου εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτησή του ως προς την απόφαση της Κυβέρνησης για αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών της περιοχής που προβλέπει την κατάργηση του Τ.Α.Ε. Αποκορώνου και την ενσωμάτωσή του σε ένα Τ.Α.Ε. στο Νομό Χανίων, που θα εδρεύει στην Σούδα και την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Βάμου.

Η αναδιάρθρωση αυτή στερεί από τον Αποκόρωνα 47 οργανικές θέσεις των Τ.Α.Ε., εκ των οποίων 34 είναι μάχιμοι αστυνομικοί, προκειμένου αυτοί να ενσωματωθούν σε όλο τον Νομό Χανίων.

Στις 18/12/2016 υποβλήθηκε στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ΥΠΟΜΝΗΜΑ από τον Δήμαρχο Αποκορώνου, στο οποίο αναφερόντουσαν προτάσεις εν όψει της αναδιοργάνωσης των αστυνομικών υπηρεσιών. Το υπόμνημα αυτό το οποίο δεν λήφθηκε υπόψη, ήταν αποτέλεσμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Αποκορώνου στις 13/12/2015 με συμμετέχοντες τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολο Βουλγαράκη, τους Βουλευτές κ.κ. Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνιο Μπαλωμενάκη, το Δήμαρχο Σφακίων κ. Ιωάννη Ζερβό, όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, Τοπικοί Σύμβουλοι των Τοπικών Διαμερισμάτων, καταστηματάρχες, πολιτιστικοί σύλλογοι και λοιποί φορείς του Δήμου Αποκορώνου και του Δήμου Σφακίων.

Όλοι οι παραπάνω φορείς αντιτίθενται στην πρότασή Σας αυτή, αφού θα έχει ως αποτέλεσμα να μην αστυνομεύεται ούτε ο Δήμος Αποκορώνου ούτε ο Δήμος Σφακίων, δύο περιοχές, όπως γνωρίζετε, με μεγάλες ιδιαιτερότητες ενώ με την κατάργηση και του Α.Τ. Επισκοπής Ρεθύμνης παύει να αστυνομεύεται και το Δημοτικό Διαμέρισμα της Ασή Γωνιάς, που υπάγεται στον Δήμο μας.

Με την πρότασή Σας αποδυναμώνεται η ενδοχώρα του νομού Χανίων, με ότι αυτό συνεπάγεται στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του Δήμου μας. Αρκεί να αναφερθεί ότι τους καλοκαιρινούς μήνες διανυκτερεύουν ημερησίως μόνο στο Δήμο Αποκορώνου πάνω από 20.000 επισκέπτες, χωρίς σε αυτούς να υπολογίζουμε τους μόνιμους κατοίκους και τους ημερήσιους επισκέπτες της περιοχής μας.

Από της ιδρύσεως του Τ.Α.Ε. Αποκορώνου και μέχρι σήμερα το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών του τόπου μας ήταν αυξημένο, αφού εξέλειπαν πλείστα όσα περιστατικά εγκληματικότητας της προτέρας (πριν την ίδρυση) περιόδου.

Για τους παραπάνω λόγους το Δημοτικό Συμβούλιο Αποκορώνου ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ την απόφαση σας και ζητάει όπως αυτή αναδιαμορφωθεί ώστε παραμείνει ως έχει το Τ.Α.Ε. Αποκορώνου με έδρα τις Βρύσες και όχι την Γεωργιούπολη, με την ίδια οργανική δύναμη, καθώς το υπάρχον εκεί διαθέσιμο κτίριο ευρίσκεται στο κέντρο του οικισμού εν μέσω τουριστικών καταλυμάτων και επιχειρήσεων και το Α.Τ. Αποκορώνου να έχει έδρα τον Βάμο, με οργανική δύναμη 45 θέσεων.

Αυτή είναι η ομόφωνη απόφαση όλων των συμμετεχόντων στην σύσκεψη της 13ης Δεκεμβρίου 2015 και όλων των Δημοτικών Συμβούλων της συνεδρίασης του Δ.Σ. Αποκορώνου στις 25/08/2016».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...