23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Δήμος Ιεράπετρας: «Ευχαριστούμε»

Ημερομηνία:

Αλληλεγγύη με αξιοπρέπεια και σεβασμό στη δοκιμασία των πολιτών ήταν το μήνυμα που έστειλε προς κάθε κατεύθυνση η Ιεράπετρα. Η αποστολή Αλληλεγγύης πρόσφερε 20 τόνους κηπευτικών και στέφθηκε κατά γενική ομολογία από επιτυχία ενώ είχε την αναγνώριση τόσο των Δήμων που ήταν αποδέκτες των προϊόντων, όσο και των ΜΜΕ της Αθήνας που μετέφεραν το μήνυμα του αγροτικού κόσμου, της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου Ιεράπετρας.

Δεν θριαμβολογούμε γι αυτό. Ήταν μια πράξη ευχαριστίας προς τους πολίτες που για πολλά χρόνια στήριξαν ως αγοραστικό κοινό τα προϊόντα της Ιεράπετρας και σήμερα δοκιμάζονται.

Παράλληλα, ο Δήμος και οι εμπλεκόμενοι σε όλους τους κλάδους της αγροτικής παραγωγής, θέλαμε να στείλουμε με ειρηνικό και ξεκάθαρο τρόπο ένα μήνυμα στην Πολιτεία και το Κράτος πως οφείλει να στηρίξει την παραγωγική Ιεράπετρα με τις στοιχειώδεις δομές που σήμερα της αποστερεί στη λογική των οριζόντιων περικοπών. Όχι χαριστικά αλλά επειδή η Ιεράπετρα είναι περιοχή που παράγει και εξάγει κηπευτικά, προσφέρει εθνικό εισόδημα και είναι η αιχμή του δόρατος στις αγροτικές εξαγωγές.

Ο Δήμος Ιεράπετρας ευχαριστεί τα ΜΜΕ της Κρήτης αλλά και της Αθήνας που πρόβαλλαν και ανέδειξαν το γεγονός, αλλά κυρίως ευχαριστούμε τους ανθρώπους και τους φορείς που με ευαισθησία και ανθρωπιά στήριξαν και υλοποίησαν την αποστολή. Τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο πρωίμων κηπευτικών και Φυτικής Παραγωγής, τα Δημοπρατήρια, τους Εμπορους και τις Ομάδες Παραγωγών: Ανατολή, Νότος, Κρητικό Περιβόλι, Αγροδίκτυο, Συνεταιρισμός Φοίνικας, Αγροπηγή, Καπνισάκης  – Μπουλιτσάκης Α.Ε. Δημήτρης Βεργάκης, Interfruit ΕΠΕ καθώς και τους Μεμονωμένους  Παραγωγούς κηπευτικών της Ιεράπετρας, για την προσφορά και την συμμετοχή τους στην αποστολή αλληλεγγύης για τα Κοινωνικά Παντοπωλεία και τις κοινωνικές δομές των Δήμων της Αττικής.

Επίσης ευχαριστούμε το Γραφείο Μεταφορών των Αδελφών Νερατζούλη για τη μεταφορά, το Συμβούλιο των Λαϊκών Αγορών και ειδικά τον Πρόεδρο Μπάμπη Χαραλαμπάκη, τον Αντιπρόεδρο Λευτέρη Αβραμίδη και τον Γ.Γ. Μιχάλη Χρηστάκη.

Σημειώνουμε τέλος πως αποδέκτες των προϊόντων ήταν Κοινωνικά Παντοπωλεία και αντίστοιχες δομές που λειτουργούν οι δήμοι στις περιοχές Αθηνών, Πειραιά, Αγίου Δημητρίου, Ιλίου, Νίκαιας, Καισαριανής, Φυλής, Ηλιούπολης, Περιστερίου, Καματερού – Αγίων Αναργύρων, Αμαρουσίου, Ηρακλείου, Μαρκοπούλου, Παλλήνης και Νέας Ιωνίας. Τους ευχαριστούμε για τη συνεργασία και την ανταπόκριση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...