15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Δήμος Χανίων: Απαγορεύεται η καύση των απορριμμάτων στις παραλίες – Σε εξέλιξη οι εργασίες καθαρισμού τους με μηχανήματα

Ημερομηνία:

Ο Δήμος Χανίων με ανακοίνωσή του αρνείται την όποια ανάμειξη στην καύση των σκουπιδιών στις παραλίες δυτικά του Κλαδισσού, καλεί όσους έχουν προχωρήσει σε τέτοιες ενέργειες να σταματήσουν αφού, όπως τονίζεται «σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες καθαρισμού (με μηχανήματα και χειρωνακτικά) των παραλίων από τις Διευθύνσεις Καθαριότητας, Πρασίνου, Περιβάλλοντος και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Έπειτα από την πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε πρόσφατα σε παραλία δυτικά της περιοχής του Κλαδισού, ο Δήμος Χανίων για μία ακόμη φορά επισημαίνει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι απαγορεύεται η καύση των απορριμμάτων στις παραλίες, καθώς μεταξύ των υλικών, που καίγονται, περιλαμβάνονται πλαστικά, σακούλες και άλλα είδη, η καύση των οποίων είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Μάλιστα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες καθαρισμού (με μηχανήματα και χειρωνακτικά) των παραλίων από τις Διευθύνσεις Καθαριότητας, Πρασίνου, Περιβάλλοντος και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων από τα φερτά υλικά και τα απορρίμματα, που συγκεντρώθηκαν, λόγω των πρόσφατων ακραίων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι, λόγω του μεγέθους των προβλημάτων, που προκλήθηκαν, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση της προσβασιμότητας στη δημοτική και την αγροτική οδοποιία, την αντιμετώπιση των καταπτώσεων και τον καθαρισμό των παραλιών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ