15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Δήμος Χανίων: Η μετεγγραφή της έκτασης των «Τάφων των Βενιζέλων» έχει τακτοποιηθεί με ενέργειες του Δήμαρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα

Ημερομηνία:

Με αφορμή το θέμα, που προέκυψε σχετικά με την έκταση των Τάφων των Βενιζέλων από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Χανίων εκδίδεται η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Είναι γνωστό ότι με το αρ. 36 του ν. 4049/2012 παραχωρήθηκε στο Δήμο Χανίων η κυριότητα της έκτασης των «Τάφων των Βενιζέλων». Οι όποιες τεχνικές εκκρεμότητες υπήρχαν σχετικά με την μετεγγραφή της έκτασης έχουν ήδη τακτοποιηθεί με ενέργειες του Δημάρχου Χανίων κ. Τάσου Βάμβουκα και των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου.

Αυτό κατέστη άμεσα δυνατόν λόγω και της ύπαρξης του μητρώου ακίνητης περιουσίας του Δήμου Χανίων το οποίο ολοκληρώθηκε πρόσφατα από την παρούσα δημοτική αρχή».

Να υπενθυμίσουμε, πάντως, ότι ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας στις 3 Ιουνίου είχε δηλώσει στο flashnews.gr ότι οι Τάφοι των Βενιζέλων δεν μπορεί να αποτελέσουν εμπόρευμα του νέου ταμείου. Ειδικότερα, και σύμφωνα με τον δήμαρχο για το ιστορικής σημασίας ακίνητο, υπάρχουν πέντε κτηματολογικά αποσπάσματα (ΚΑΕΔ) που παραχωρούν τους Τάφους των Βενιζέλων στο δήμο Χανίων, ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα ένα τμήμα που δεν έχει μεταγραφεί.

Ίσως αυτό το κομμάτι, λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών, πέρασε στο ΕΤΑΔ κάτι όμως που ο δήμος δεν πρόκειται να επιτρέψει να συμβεί.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων: «Σήμερα πήρα την απάντηση ότι υπάρχουν καταγεγραμμένα 5 κτηματολογικά αποσπάσματα (KAEK) που αφορούν το ακίνητο. Υπάρχει εκκρεμότητα σε σχέση με το τοπογραφικό του χώρου και την τακτοποιήση των τοπογραφικών. Πιθανόν να υπάρχει τμήμα που να μην έχει καταγραφεί στο Δήμο Χανίων. Φαίνεται ότι υπάρχει μια παλιά εκκρεμότητα. Προφανώς θα πρόκειται για μια γραφειοκρατική διαδικασία κατά την οποία δεν μπόρεσαν να ξεχωρίσουν κάποια πράγματα και πιθανόν να υπάρχει τμήμα που δεν έχει μεταγραφεί».

Ο κ. Βάμβουκας πρόσθεσε  ότι δεν υπάρχει περίπτωση ο δήμος να μείνει άπραγος σε μια δυσμενή εξέλιξη για την παραχώρηση του ακινήτου.

«Αν ισχύει η πληροφορία ότι αυτό μεταφέρεται στο ΕΤΑΔ, ο δήμος θα ενεργήσει ώστε αυτό να αποτραπεί. Οι Tάφοι των Βενιζέλων δεν μπορούν να είναι εμπόρευμα», είχε δηλώσει.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ