16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Δήμος Χανίων | 500 χιλιάδες “πράσινα” ευρώ για την αγορά διατηρητέου κτηρίου

Ημερομηνία:

Να αποκτήσει ένα διατηρητέο κτίριο χωρίς χρήματα, θα διεκδικήσει ο Δήμος Χανίων που τις επόμενες ημέρες σκοπεύει να υποβάλει την σχετική πρόταση στο “Πράσινο Ταμείο” όπως αποφασίστηκε στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρόκειται για το πρόγραμμα “απόκτηση διατηρητέων κτιρίων κατά τις ισχύουσες διατάξεις, τα οποία είναι κυριότητας φυσικών προσώπων ή νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου” που υλοποιεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος μέσα από το “Πράσινο Ταμείο” και έχει συνολικό προϋπολογισμό 13,5 εκ. ευρώ. Μέσα από αυτό, ο Δήμος Χανίων, μπορεί να αντλήσει έως και 500 χιλιάδες ευρώ για την απόκτηση ενός οποιουδήποτε ιδιωτικού διατηρητέου κτηρίου στα Χανιά, αρκεί μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, να υποβάλει τεκμηριωμένη πρόταση στην οποία θα υποδεικνύεται το κτήριο, η αντικειμενική του αξία, ο σκοπός της απόκτησής του και ο ακριβής τρόπος με τον οποίο θα χρησιμοποιηθεί.

Οι παρατάξεις της μειοψηφίας, υπερψήφισαν την πρόταση, με εξαίρεση τον κ. Παπαντωνάκη που διαφώνησε κάθετα, με το επιχείρημα ότι τα χρήματα αυτά προέρχονται από τα πρόστιμα των αυθαιρέτων, από τα οποία μάλιστα, μόνο το 10% επιστρέφει στην οικονομία ενώ το 90% καλύπτει τις δανειακές μας υποχρεώσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, κατατέθηκαν προτάσεις για πιθανά κτήρια, στα οποία ο Δήμος θα μπορούσε να “στοχεύσει” όπως η Βίλα Σβαρτς ή η Βίλα Πολογιώργη που όμως ανήκουν στην ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ και το παρακείμενο της Δημοτικής Πινακοθήκης κτήριο, του οποίου όμως η αξία είναι πολύ μεγαλύτερη.

Λόγω της μικρής προθεσμίας, ο Δήμαρχος ζήτησε από τους συμβούλους να καταθέσουν στον ίδιο προσωπικά τις προτάσεις τους, το συντομότερο.

zarpa.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...