15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Δίδυμοι Πύργοι – Περιοδικό στο Παρίσι ή «Τρελοί του Θεού» ;;;

Ημερομηνία:

Του Αντώνη Χαρχαλάκη

Ο χαρακτηρισμός δεν είναι δικός μου, ταιριάζει όμως σαν κρέας με το νύχι! Πράγματι τέτοια εγκλήματα μόνο τρελοί φτάνουν να κάνουν! Όπως και οι φασίστες, με τους οποίους τους συνδέει μια μαύρη γραμμή. Όμως άραγε είναι τόσο απλά τα πράγματα; Ας δούμε  επ’ αυτού κάποιες «Λεπτομέρειες»:

1) Τους έχουν επιστρατεύσει οι Αμερικάνοι, κυρίως οι Ιμπεριαλιστές γενικά;

2) Η λεηλασία των χωρών του Ισλάμ, από τον πλούτο του, κυρίως τον ενεργειακό;

3) Η πρώην Γαλλική αποικιοκρατία;

4) Η προσπάθεια σποράς τρόμου όλης της Δύσης;

Αυτά τα αριθμητικά δεδομένα που καταγράφω, συνηγορούν υπέρ της δράσης των τζιχαντιστών, που ευθύνονται για τα εγκλήματα στη Γαλλία και γενικά στη Δύση! Όμως γνωρίζετε πως η συντακτική επιτροπή του Γαλλ. Περιοδικού είχε προειδοποιηθεί; Γιατί τάχα; Μήπως για να συνεχιστεί ο τρόπος γραφής, που να σκανδαλίσει τους τζιχαντιστές και να ακολουθεί ο τρόμος όχι μόνο στη Γαλλία; Εκτός αυτού η συντακτική  επιτροπή «πίνει νερό» στο όνομα της ελευθεροτυπίας κι αυτό το πλήρωσε ακριβά όπως είδαμε.

Όμως αλλιώς αξιολογείται ο σατυρικός λόγος του εν λόγω εντύπου στη Γαλλία κι αλλιώς στο μουσουλμανικό κόσμο κι ένα παραπάνω που  θίχτηκε η υπέρτατη αρετή δηλαδή ο προφήτης Μωάμεθ. Όμως ας δούμε κι άλλες παραμέτρους που βάρυναν στην επίθεση: τον ενεργειακό πλούτο της ευρείας αυτής περιοχής, τον νέμονται οι Γαλλικές και Ευρωπαϊκές εταιρείες. Πέραν τούτου, υπάρχει μια έρπουσα εχθρότητα για ευρωπαίους αλλόθρησκους, άρα όλα τα παραπάνω θυμίζουν την παροιμία μας: «Όλα τα παραπόταμα τον ποταμό κινούνε». Μόνο που, στην προκειμένη περίπτωση, το ρέον υγρό του ήταν κόκκινο!

Το επικίνδυνο του πράγματος, δεν πρέπει να το αντιπαρέλθουμε γιατί μπορεί να μας στοιχήσει ακριβά. Η δράση των τζιχαντιστών επεκτείνεται αλλά και δυναμώνει, πράγμα που τους δίνει την αίσθηση της ισχύος, αλλά επενδύουν σ’ αυτήν και κάποιες ευρωπαϊκό – αμερικανικές χώρες με πολλές  στοχεύσεις…

Αποκλείεται να γίνει στόχος τους  και η  χώρα μας, λόγω εγγύτητας αλλά και λόγω παρουσίας εχθρικών προς αυτούς δυνάμεων και αεροπορικών αγημάτων;

Όπως δείχνει φίλτατοι έχουμε μπει σ’ έναν νέο Μεσαίωνα που θυμίζει τις Σταυροφορίες, έστω από την ανάποδη! Πέραν τούτου, δεν πρέπει  να ξεχνάμε πως ο σημερινός κόσμος είναι μονοπολικός κι αυτό γεωπολιτικά έχει σημασία… Και πέραν τούτου έχουμε μεγάλα μεταναστευτικά πλήθη, που ουδείς γνωρίζει τις διαθέσεις των… Να αποκλείουμε άραγε γεγονότα του τύπου «Δίδυμοι Πύργοι»; Γιατί οι ηγεσίες εκείνων που ανατίναξαν αυτούς τους πύργους, μα και δολοφόνησαν τους εργαζόμενους στο Γαλλικό  περιοδικό, έχουν εστιάσει την προσοχή τους – πέραν των άλλων – και στην παγκόσμια κρίση! Και «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται»!! Ζητούμενα; Το αλόγιστο κέρδος, η σπορά φόβου που είναι κάτι σαν… αδερφάκια, αυτά τα δύο!!

Όμως ας κάνουμε και άλλες υποθέσεις: Αποκλείεται οι τζιχαντιστές, να έχουν στρατολογηθεί βιαίως γι’ αυτήν και για άλλες επιχειρήσεις; Και αν αρνηθούν την επιστράτευση να δολοφονηθούν; Υποθέσεις κάνω, όμως ο ιμπεριαλισμός και τα τσιράκια του είναι δαιμόνιοι…

Άλλωστε οι μέρες είναι περισσότερον πονηρές από ποτέ… Μην μας διαφεύγει.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ