14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Δίκη Γιακουμάκη:”Αθώοι αστεϊσμοί και παλέματα …” τα περιστατικά βίας ενάντια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη, κατά τους συνήγορους των θυτών – Ανδρέας Γιακουμάκης: Ο Βαγγέλης δικαιώνεται!

Ημερομηνία:

Με τις αγορεύσεις τριών συνηγόρων ολοκληρώθηκε σήμερα η  δίκη των 9 Κρητικών για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ο πρώτος συνήγορος υπεράσπισης αναφερόμενος στο περιστατικό με τη μονωτική ταινία που  οι κατηγορούμενοι φέρονται να είχαν  τυλίξει το  κεφάλι του Βαγγέλη και να τον χτυπούσαν στα γεννητικά  του όργανα επισήμανε ότι δεν έχουμε να κάνουμε με έναν παθόντα και δεν συνιστά κίνδυνο ζωής το εν λόγω περιστατικό όπως περιγράφεται.

“Απλά ένας 20χρονος πετά έναν άλλον 20χρονο ,τα παιδιά σπρώχνονται και δεν προκύπτει ότι ο εντολέας μου προσπάθησε να βλάψει τον Βαγγέλη Γιακουμάκη.Δεν μπορεί να πει το δικαστήριο ότι ένα τέτοιο περιστατικό μπορεί να προκαλέσει βαριά σωματική βλάβη σε κάποιον.” σημείωσε χαρακτηριστικά,ενώ αναφερόμενος στο χτύπημα των γεννητικών οργάνων  είπε  ότι έγινε “κατά λάθος” .
 “Η καλύτερη απόδειξη ήταν η στάση του Βαγγέλη όσο ήταν εν ζωή ,αφού δεν ανέφερε ούτε στην οικογένειά του ούτε  κάπου αλλού ότι γινόταν δέκτης βίας σωματικής και λεκτικής .Μετά την αλλαγή του δωματίου  στη Γαλακτομική  Σχολή συνέχισε μάλιστα να κάνει παρέα με τον εντολέα μου “επισήμανε.

Στη συνέχεια της αγόρευσής του αναφέρθηκε  και στα ΜΜΕ υπογραμμίζοντας ότι ακόμη και σήμερα αποκαλούν “βασανιστές’ την παρέα των Κρητικών χωρίς να  υπάρχουν  βασανιστήρια υπενθυμίζοντας  και το γεγονός της ύπαρξης αφισών  με το πρόσωπο του Βαγγέλη στην πόλη των Ιωαννίνων  στις οποίες αναγράφονταν “δολοφονήθηκε από λεβέντες “.

Παράλληλα αμφισβήτησε την μαρτυρία του Ν.Δάβρη λέγοντας χαρακτηριστικά:”Εκείνος του χάϊδευε τα αυτιά ,οι Κρητικοί  όχι .Ο κ.Δάβρης τον εξέθεσε σε όλη την κοινωνία παρουσιάζοντάς τον ως ένα ανυπεράσπιστο   “γατί”.Ο Βαγγέλης δεν θα  ήθελε να είναι ο εντολέας μου εδώ ,γιατί δεν έπαιρνε μέρος στα πειράγματα .

Ο ίδιος ο  Βαγγέλης μάλιστα είχε πει στην  μητέρα του πως ήταν φίλος του ο εντολέας μου που τον προστάτευε και του συμπαραστεκόταν”σημείωσε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων .

Ακολούθησαν οι αγορεύσεις δύο ακόμη συνηγόρων ,στις οποίες  σχολιάστηκαν οι αντιφάσεις στις καταθέσεις μαρτύρων ,για περιστατικά  στα οποία δεν υπήρξαν οι ίδιοι αυτόπτες μάρτυρες αλλά τα είχαν πληροφορηθεί από τρίτους.

“Πρόκειται για αθώους αστεϊσμούς και παλέματα , για τα οποία ποτέ  του δεν παραπονέθηκε ο Βαγγέλης , ο οποίος μάλιστα είχε τον δυναμισμό  να τους πει να σταματήσουν  ,όπως   άλλωστε  είπε στην κατάθεσή της η μητέρα και η αδερφή του “υπογράμμισε ο τρίτος συνήγορος υπεράσπισης.

Ανδρέας Γιακουμάκης: Ο Βαγγέλης δικαιώνεται!

Ο πατέρας του άτυχου φοιτητή μίλησε στον ANT1 και μεταξύ άλλων τόνισε ότι «ο γιος μου δικαιώθηκε».

«Για εμένα η πρόταση του εισαγγελέα είναι μία δικαίωση για το παιδί μου. Για να φανούν οι αξίες ενός ανθρώπου έπρεπε να χαθεί; Μιλούν για πλάκες ενώ στην ουσία προκάλεσαν κακό στο παιδί μας. Όλα όσα ισχυρίστηκαν οι κατηγορούμενοι και οι μάρτυρες ότι ενεργούσαν δηλαδή σαν φίλοι σήμερα αποδείχθηκε ότι ήταν ψέμα. Ο Βαγγέλης ήξερε και είχε αξίες, αυτοί επιβεβαιώθηκε ότι δεν έχουν τίποτα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Γιακουμάκης.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι «όλα αυτά τα χρόνια χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Παραγράφηκαν αδικήματα που διέπραξαν, όμως ο Βαγγέλης δικαιώνεται».

Οι Κρητικοί, σύμφωνα με μαρτυρίες φέρεται να του έριχναν καυτό νερό στο πρόσωπο και το λαιμό, να τον κλείδωναν σε ντουλάπες και να τον κρεμούσαν από το παράθυρο.

epirus-tv-news.gr, antinews

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...