15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Δίκη κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το «επαχθές» ελληνικό χρέος στο Γενικό Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο από τους Χανιώτες δικηγόρους Αλέξη και Ανδρέα Αναγνωστάκη

Ημερομηνία:

«Όσες φορές η εξυπηρέτηση «επαχθούς» χρέους, απειλεί, την οικονομική και πολιτική υπόσταση ενός κράτους – μέλους, η άρνηση καταβολής του, είναι αναγκαία και δικαιολογημένη»

Με αυτό το βασικό επιχείρημα, ο Αλέξης Αναγνωστάκης, προσφεύγον δικηγόρος, στη δίκη κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Γενικού Δικαστηρίου στο Λουξεμβούργο, ζητά την ακύρωση της άρνησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να κατοχυρώσει την πρόταση της Πρωτοβουλίας Πολιτών, που περιέχεται στην έκθεση του ακροατηρίου και έχει 87.000 υπογραφές.

Αναλυτικά το θέμα όπως υπογράφεται από τον προσφεύγοντα δικηγόρο και τον νομικό εκπρόσωπο Ανδρέα Αναγνωστάκη αναφέρει τα εξής:

Το Γενικό Δικαστήριο, θα συνεδριάσει την 5-5-2015 σε θέμα καίριας σημασίας, για το Ελληνικό  πρόβλημα.
Η Δίκη, θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Γενικού Δικαστηρίου στο Λουξεμβούργο, KIRCHBERG. (ώρα 9.30 π.μ).

ιάδικοι είναι:

1. Ο Δικηγόρος Αθηνών ΑΛΕΞΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ, (Προσφεύγων), ως εκπρόσωπος Πρωτοβουλίας Ευρωπαίων Πολιτών από την Κίνηση «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ», που εδρεύει στην Αθήνα.   Και

2.   Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, κατά της οποίας στρέφεται η Προσφυγή.

Ο Προσφεύγων, θα παρασταθεί στο δικαστήριο μετά του Νομικού Εκπροσώπου της Κίνησης, ΑΝΔΡΕΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρασταθεί  δια του δικηγόρου της η Η.KRAMER.

Η υπόθεση, έχει λάβει αριθμό Τ-450/12 στα οικεία βιβλία.

Γλώσσα της Διαδικασίας, έχει οριστεί η ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Τα θέματα της συζήτησης, περιέχονται αναλυτικά στην συναποστελλόμενη υπ’ αριθ’ 665597-55 ΈΚΘΕΣΗ Ακροατηρίου, του Εισηγητή Δικαστή   E. BUTTIGIEG.

Γίνεται αναφορά στην Έκθεση αυτή, προς αποφυγή επαναλήψεων.

Ως κύριο αίτημα, ο προσφεύγων έχει, την ακύρωση της άρνησης της Eυρωπαϊκής Επιτροπής, να καταχωρήσει την Πρόταση της Πρωτοβουλίας Πολιτών, που περιέχεται στην παραπάνω Έκθεση του Ακροατηρίου.
Ως απώτερο αίτημα περιέχεται, η καθιέρωση στην Νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης της «Αρχής του Διεθνούς Δικαίου, περί κατάστασης ανάγκης».

"google ad"

Κατ’ αυτήν, (ως έχει διατυπωθεί στην Έκθεση Ακροατηρίου), «όσες φορές η εξυπηρέτηση «επαχθούς» χρέους, απειλεί, την οικονομική και πολιτική υπόσταση ενός κράτους-μέλους, η άρνηση καταβολής του, είναι αναγκαία και δικαιολογημένη».

Τέτοια καθιέρωση, κατά τον Προσφεύγοντα,  ΑΚΥΡΩΝΕΙ, το «επαχθές» ελληνικό χρέος.
Αποκαθηλώνει τους έλληνες από τον «Σταυρό»,  του οικονομικού καννιβαλισμού, τον οποίο φόρτωσαν στις πλάτες του, χωρίς να φταίει σε τίποτα.

Καθιερώνει στην Ευρώπη, την ρήτρα της Κοινοτικής Αλληλεγγύης, που προβλέπει το άρθρο 222 της ΣΛ.ΕΕ.
Κατ’ αυτήν, τα κράτη – μέλη, συνδράμονται μεταξύ τους, σε περιπτώσεις ανθρωπογενών καταστροφών. Και δεν δανείζονται π.χ. μεταξύ τους με καταστροφικούς, για τα αδύναμα κράτη, όρους.

Η άνω καθιέρωση, ακυρώνει την κυριαρχία, επί της Ευρώπης, των Τραπεζιτών, Λομπιτών  και των κερδοσκόπων.
Και παραχωρεί την κυριαρχία στους Ευρωπαίους πολίτες, που, εκτός των άλλων, με ένα εκατομμύριο υπογραφές, επιβάλλουν νομοθετικές ρυθμίσεις, που κανοναρχούν το παρόν και το μέλλον τους.

Στην Δίκη του Λουξεμβούργου της 5/5/2015, μπορεί να παρέμβει υπέρ μας, η Ελληνική Δημοκρατία, με βάση το άρθρο 53 του Οργανισμού του Γενικού Δικαστηρίου.

ΖΗΤΟΥΜΕ, την παρέμβασή της.

Όπως ζητούμε και την στήριξη των Ελληνικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, για να ενημερωθούν οι πολίτες και να φτάσουμε στο Ακροατήριο, με υπογραφές στήριξης άνω του  ενός (1) Εκατομμύριου.

Μέχρις σήμερα, τα μέλη μας είναι 87.000.    Απ’ όλη την Ευρώπη!

Κάθε δυνάμενος και βουλόμενος, καλείται στο ρόλο της προσφοράς.

Η «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ», πρέπει να φτάσει στην κορυφή του υψηλού προορισμού της.

Να μην παραχωρείται ενέχυρο, το σώμα και η ζωή του Ευρωπαίου, όταν αδυνατεί, ν’ αποδώσει πανωτόκια και άλλα ειδεχθή, από δανεικά, που του φορτώνουν ερήμην του, οι κερδοσκόποι.

ΑΘΗΝΑ 14-4-2015

Ο Προσφεύγων : Αλ.έξης Αναγνωστάκης
Ο Νομικός Εκπρόσωπος: Ανδρέας Αναγνωστάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ