Δίκη Χρυσής Αυγής: Βίντεο-ντοκουμέντο διαψεύδει την αστυνομία – Πρώτα έγινε εκτόξευση νερού

0
80

Βίντεο από τη μεγαλειώδη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο διαψεύδει τους ισχυρισμούς της αστυνομίας ότι τα επεισόδια που σημειώθηκαν αμέσως μετά την ανακοίνωση της ενοχής της Χρυσής Αυγής προκλήθηκαν  από ομάδα συγκεντρωμένων.

Η ΓΑΔΑ ανακοίνωσε ότι «στις 11.55 ώρα, περίπου 10 λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Εφετείου Αθηνών, και ενώ η πολυπληθής – 20.000 άτομα τουλάχιστον – συγκέντρωση διαλυόταν, αστυνομικές δυνάμεις δέχθηκαν επίθεση με μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα από περίπου 600 άτομα, στη συμβολή των οδών Κ. Λουκάρεως και Λ. Αλεξάνδρας».

Ωστόσο όπως φαίνεται από το βίντεο από το live streaming του news247, τα όσα λέει η Αστυνομία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, καθώς στο 20ο δευτερόλεπτο του βίντεο γίνεται η ανακοίνωση από τα μεγάφωνα, όπου αναφέρεται πως το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανακοίνωσε ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση.

Ακριβώς 40 δευτερόλεπτα αργότερα, στο 1:00 του βίντεο, φαίνεται η εκτόξευση νερού και η χρήση χημικών από τις δυνάμεις της Αστυνομίας και ενώ δεν είχαν εκτοξευτεί βόμβες μολότοφ από την πλευρά των διαδηλωτών. Η ανακοίνωση της αστυνομίας λοιπόν, που αναφέρει πως όλα ξεκίνησαν 10 λεπτά μετά την ανακοίνωση και μετά από ρίψη μολότοφ διαψεύδεται.

Επίσης, η χρήση χημικών -που φαίνεται στο βίντεο ότι ξεκινάει 40 δευτερόλεπτα μετά την ανακοίνωση της απόφασης- έγινε ανάμεσα σε χιλιάδες κόσμο, άκριτα και εκτεταμένα, όπως και η εκτόξευση νερού από την αντλία του Αίαντα. Μετά από την επιχείρηση της Αστυνομίας, ακολούθησαν επεισόδια, όπου εκτοξεύτηκαν τόσο βόμβες μολότοφ, όσο και άλλα αντικείμενα από μικρή μερίδα των διαδηλωτών και ενώ οι υπόλοιποι 20.000, αποχωρούσαν, προσπαθώντας να προστατευτούν από την αποπνικτική ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί.