23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η εισαγγελική πρόταση για τις ποινές

Ημερομηνία:

Με την πρόταση της εισαγγελέως ξεκίνησε η διαδικασία των αποφάσεων για τις ποινές των βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής που έχουν καταδικαστεί για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε ισόβια κάθειρξη για τον Γιώργο Ρουπακιά, ο οποίος καταδικάστηκε για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Για την διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής (Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος), η εισαγγελέας πρότεινε 13 χρόνια κάθειρξης, ενώ για όσους καταδικασθέντες για ένταξη εγκληματικής οργάνωσης έλαβαν ελαφρυντικό, ανάμεσά τους οι Μίχος, Μπούκουρας και Αλεξόπουλος, εισηγήθηκε ποινή κάθειρξης 5 ετών. Αντίστοιχα, οι Μπαρμπαρούσης, Ζαρούλια, Ηλιόπουλος, Πατέλης, Πανταζής και υπόλοιποι κατηγορούμενοι για ένταξη που δεν έλαβαν ελαφρυντικό, από την εισαγγελέα προτάθηκε να καταδικασθούν σε ποινή κάθειρξης 7 ετών.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, πρέπει να επιβληθούν καθείρξεις οκτώ ετών στον καθένα, σε όσους κατηγορούνται για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και δεν έχουν ελαφρυντικό και έξι ετών σε εκείνους που έχουν. Για την ομάδα των κατηγορουμένων που κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση των αλιεργατών, εισηγήθηκε κάθειρξη εφτά ετών για όσους έχουν ελαφρυντικά και δέκα ετών για τον πυρηνάχρη Περάματος Αναστάσιο Πανταζή.

Για την υπόθεση του ΠΑΜΕ, που έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα, για τρεις κατηγορούμενους ζήτησε φυλάκιση δέκα μηνών και για έναν κατηγορούμενο έξι μηνών για κάθε πράξη.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και αναμένεται να είναι μακρά. Υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί αργά σήμερα ή ακόμα και αύριο.

Μέσα στην αίθουσα βρίσκεται, όπως πάντα, η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Παύλου.

Με πληροφορίες από www.news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...