16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Δίμηνη παράταση του μνημονίου

Ημερομηνία:

Δίμηνη παράταση του μνημονίου, έως το τέλος του Φεβρουαρίου, αποφασίστηκε στο Eurogroup της Δευτέρας. To σχετικό αίτημα αναμένεται να κατατεθεί επίσημα την Τρίτη και να γίνει δεκτό. 

Πληροφορίες από αξιωματούχους αναφέρουν πως τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας θα επιστρέψουν στην Αθήνα την Τρίτη, ενώ από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν πως πρόκειται για «ένα βήμα προς την τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων». Σημειώνεται πως δεν έχει διευκρινιστεί πότε πρόκειται να επιστρέψει η «ολοκληρωμένη αποστολή» με τους επικεφαλής των κλιμακίων των δανειστών.

«Δόξα τω Θεώ ξεμπλοκάραμε» ανέφερε Έλληνας αξιωματούχος από τις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι οποίες ωστόσο ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα από το ΔΝΤ, αποστολή του Ταμείου θα βρίσκεται στην Αθήνα από τις 9 μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup δήλωσε πως η τρόικα ενημέρωσε τους υπουργούς οικονομικών των κρατών μελών και πως υπάρχει κάποια πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, όμως αυτή δεν είναι αρκετή για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης έως τα τέλη του 2014.

Από την πλευρά του ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί καλωσόρισε την πρόθεση της Ελλάδας για τη χρήση πιστωτικής γραμμής ECCL. Η πιστωτική γραμμή θα εξαρτηθεί από την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων και τις σχετικές εγκρίσεις από τα κοινοβούλια των χωρών-μελών της ευρωζώνης.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση Δαφέρμου με την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων

Την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων συνάντησε η υποψήφια...

Πώς θα λειτουργούν τα beach bars και οι καντίνες στις παραλίες

Αυστηρούς κανόνες στη λειτουργία των επιχειρήσεων, στις οποίες θα παραχωρηθεί το...

Γιώργος Γεννηματάς: 30 χρόνια από το θάνατo ενός σπουδαίου πολιτικού

«Η καρδιά του Γιώργου Γεννηματά έπαψε να κτυπά στις 9.15 π.μ.,...