22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Δίνονται δωρεάν δενδρύλλια καστανιάς γιά την διατήρηση του γενετικού υλικού Καστανιάς του Ν. Χανίων

Ημερομηνία:

Στα πλαίσια του προγράμματος γιά την διατήρηση του γενετικού υλικού Καστανιάς του Ν. Χανίων, το οποίο εκτελείται από το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δασών Χανίων και την συνδρομή των Δήμων Πλατανιά, Κισάμου, και Κανδάνου-Σελίνου θα πραγματοποιηθεί διάθεση εμβολιασμένων γυμνόριζων δενδρυλλίων Καστανιάς τεσσάρων εντόπιων ποικιλιών (Ρογδιανή, Στροβλιανή, Καθαροκαστανιά και Κουτσακερή).

Η παραγωγή των δενδρυλλίων έγινε στη μονάδα διατήρησης γενετικού υλικού καστανιάς που έχει δημιουργηθεί στα Παλαιά Ρούματα και αφορά περίπου 1500 φυτά. Ανάλογη διάθεση δενδρυλλίων καστανιάς θα γίνει και τα επόμενα δύο χρόνια καθώς και μετά την λήξη του προγράμματος.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι καστανοπαραγωγοί να υποβάλλουν αιτήσεις στην Διεύθυνση Δασών Χανίων μέχρι την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020.

Αιτήσεις θα διατίθενται από τα Γραφεία της Διεύθυνσης Δασών Χανίων, Χρυσοπηγή ή ηλεκτρονικά από το διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του προγράμματος (Νέα-Ανακοινώσεις)http://castanea.maich.gr/ καθώς και στην ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Η διάθεση θα γίνει μετά την συγκέντρωση και επεξεργασία των αιτήσεων μέχρι τέλος Ιανουαρίου από το Δασικό Φυτώριο Χρυσοπηγής τις εργάσιμες ημέρες από τις 09.00 π.μ. έως τις 14.00 και μέχρι εξαντλήσεως των δενδρυλλίων. Προτεραιότητα θα δοθεί στην αντικατάσταση γηραιών ή προσβεβλημένων δένδρων σε υπάρχοντες καστανεώνες.

Για την μελλοντική παρακολούθηση της ανάπτυξης των δενδρυλλίων, στην απευθυνόμενη στη Δ/νση Δασών αίτηση θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφονται η τοποθεσία που θα φυτευτούν τα δενδρύλλια και τα στοιχεία του αιτούντος.

Διεύθυνση Δασών Χανίων

Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο για την Υγεία στο Λασίθι

Στους δρόμους κατεβαίνουν για μία ακόμη φορά φορείς και...

Δύο αυτοκτονίες το τελευταίο 24ωρο στην Κρήτη

Ένας 56χρονος στο Μπαλί Ρεθύμνου και ένας 84χρονος στην...

ΣΥΡΙΖΑ: Αναφορά Παππά περί συντονισμού των κομμάτων για τη μομφή πριν το δημοσίευμα – Διαψεύδουν ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά

«Βόμβα» πέταξε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς όταν...