18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Δίωξη στο δήμαρχο Αποκορώνου για τη μόλυνση των πηγών

Ημερομηνία:

Κόλαφο αποτελεί το κατηγορητήριο σε βάρος του δημάρχου Αποκόρωνα Γρηγόρη Μαρκάκη, μετά την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της εισαγγελέως πρωτοδικών Χανίων, για την υπόθεση των μολυσμένων πηγών στην περιοχή Καβούσι στο Στύλο Αρμένων.
Η εισαγγελία κατηγορεί τον κ. Μαρκάκη ως υπαίτιο της δηλητηρίασης πηγών από αμέλεια, η οποία προκάλεσε προβλήματα στην υγεία των κατοίκων.

Η δίωξη αφορά το γνωστό θέμα της μόλυνσης δεξαμενών και ανοιχτών πηγών νερού στην περιοχή του Στύλου, για το οποίο η Εισαγγελία Πρωτοδικών προχώρησε στην έκδοση κατηγορητηρίου. Συγκεκριμένα, όπως αναγράφεται στο κατηγορητήριο, κατηγορείται ο δήμαρχος Αποκόρωνα, καθώς «με περισσότερες πράξεις (παραλείψεις), κατά την έννοια του νόμου, που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος και από αμέλειά του, δηλαδή από έλλειψη της προσοχής που όφειλε από τις περιστάσεις και μπορούσε να καταβάλει, παρέλειψε να εμποδίσει, αν και είχε ιδιαίτερη νομική υποχρέωση προς τούτο ως εκ της άνω ιδιότητάς του, την επέλευση αξιοποίνου αποτελέσματος, δηλαδή την πρόκληση δηλητηρίασης σε διοχέτευση πόσιμου νερού, που η χρήση του μπορούσε να προκαλέσει βλάβη σε αόριστο αριθμό ανθρώπων».

Το κατηγορητήριο συνεχίζει μεταξύ άλλων: “Από τις παραπάνω παραλείψεις του, επήλθε μόλυνση (‘ολικά κολοβακτηριοειδή’, ‘ολικά κολοβακτηριοειδή κοπράνων’, ‘ολική μεσόφιλη χλωρίδα’ και ‘στρεπτόκοκκοι κοπράνων’)  του διοχετευόμενου ύδατος στις κατοικίες του δήμου Αποκόρωνα…”

Ο δήμαρχος Αποκόρωνα Γρηγόρης Μαρκάκης σε δηλώσεις του στο flashnews.gr, υποστηρίζει : ” Και στο παρελθόν υπήρχαν προβλήματα στα ύδατα αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν νομίζω ότι ήταν τόσο μεγάλο το πρόβλημα. Εμείς παραλάβαμε μια υφιστάμενη κατάσταση, προσπαθούμε και βελτιώνουμε ό,τι μπορούμε, λαμβάνουμε τα μέτρα που μπορούμε και ελπίζω η δικαιοσύνη να το δει με το ίδιο μάτι”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...