15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Δίωρος αποκλεισμός του 1ου ΕΠΑΛ Χανίων από γονείς λόγω της έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού – Παράσταση διαμαρτυρίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Ημερομηνία:

Η Ένωση Γονέων Χανίων μαζί με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου ΕΠΑΛ Χανίων συμμετέχουν στον αποκλεισμό του 1ου ΕΠΑΛ αύριο από 08:00 έως 10:00 και την παράσταση διαμαρτυρίας στην Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Χανίων με θέμα την έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικά στον τομέα Ναυτιλίας (μοναδικό στην Κρήτη) όπου φοιτούν μαθητές ακόμη και από την Σητεία.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Θέμα: Ελλείψεις Διδακτικού Προσωπικού Σχολείου

Αξιότιμε κ. Διευθυντά,

Σας γνωρίζουμε ότι ΔΣ του Συλλόγου Γονέων Μαθητών αποφάσισε να επανέλθει στο διαχρονικό αίτημα του για ίσες ευκαιρίες μάθησης σε όλα τα σχολεία.

Όλοι γνωρίζουμε, ότι η οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων έχει επιδεινώσει την κατάσταση στα σχολεία και σε συνδυασμό με την έλλειψη οράματος και προγραμματισμού από όσους διαχειρίστηκαν τα κοινά και τα ζητήματα της εκπαίδευσης  για δεκαετίες, έχει οδηγήσει στην αποδιάρθρωση του δημόσιου σχολείου και την απαξίωση του εκπαιδευτικού έργου. Πλέον, αντί η Πολιτεία να επενδύει στην Παιδεία στοχεύοντας σε ένα καλύτερο μέλλον, εγκαταλείπει το σχολείο μειώνοντας διαρκώς τη χρηματοδότηση για τη στήριξή του. Έτσι, τα προβλήματα μεγαλώνουν (σχολική στέγη, ακατάλληλα κτίρια, ελλείψεις εκπαιδευτικών) και αυξάνουν (καταργήσεις ειδικοτήτων στην τεχνολογική-επαγγελματική εκπαίδευση, Νέο Λύκειο με εντατικοποίηση σπουδών και περισσότερα φροντιστήρια, λανθασμένη μέθοδος αξιολόγησης δασκάλων και καθηγητών), φέρνοντάς μας μπροστά σε νέα αδιέξοδα.

Για να τα ξεπεράσουμε οφείλουμε να πιέσουμε όσους παίρνουν αποφάσεις που αφορούν στο παρόν και το μέλλον των παιδιών μας να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα. Συχνά αυτά δεν απαιτούν κανένα οικονομικό κόστος, παρά μόνο οργάνωση, προγραμματισμό και σωστό σχεδιασμό και στόχευση. Το ίδιο και η περαιτέρω ανάπτυξη της αλληλεγγύης, χάρη στην οποία είναι δυνατό να βοηθηθούν όσοι ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες (π.χ. άνεργοι) ή αντιμετωπίζουν άλλα σοβαρά προβλήματα. Μόνο έτσι θα πιέσουμε για να δοθούν οι απαιτούμενες λύσεις και θα συμβάλλουμε πραγματικά στη βελτίωση της ζωής των παιδιών μας, επιτρέποντάς τους να αγαπήσουν την γνώση και τη μόρφωση και ταυτόχρονα να χαρούν την εφηβική ηλικία τους.

Στην τελευταία ενημέρωση που είχαμε από την Δντρια και το σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας διαπιστώθηκε η έλλειψη μεγάλου αριθμού καθηγητών διαφόρων ειδικοτήτων. Αυτή η διαπίστωση έχει ιδιαιτέρως εξέχουσα σημασία με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο κενό ωρών παρουσιάζετε στην ειδικότητα που αποτελεί και μοναδικότητα του σχολείου μας σε όλη την Κρήτη αυτής του εμποροπλοίαρχου. Όπως μπορούμε να υποθέσουμε, προφανώς, δεν έγιναν οι απαραίτητες τοποθετήσεις με αποτέλεσμα το πρόβλημα να γίνετε ποιο οξύ δεδομένου της πανελλήνιας εξέτασης του μαθήματος με ότι αυτό συνεπάγετε. Απλά πρέπει να αναλογιστούμε όλοι την απάντηση που θα δώσουμε στους μαθητές και τους γονείς από τη Σητεία εφόσον συνεχιστεί η υπάρχουσα κατάσταση.

Σήμερα προβαίνουμε σε συμβολικό αποκλεισμό του σχολείου για δύο διδακτικές ώρες ως προειδοποίηση, δίδοντας αρκετό χρόνο εν όψη εορτών προκειμένου να  προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες προς άμεση λύση του προβλήματος. Σε περίπτωση μη  ικανοποιητικής λύσης θα αναγκαστούμε να προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις με την επανέναρξη των μαθημάτων.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας ως προς το θέμα της πλήρωσης των κενών θέσεων και των συνεχών ενεργειών σας προς την αυτή κατεύθυνση, θα παρακαλούσαμε να μας ενημερώσετε σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...