21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για πορεια 17 Νοέμβρη: “Οι νόμοι ισχύουν για όλους” – Αγωνιστικές Κινήσεις: “Είναι ανάγκη όσο ποτέ να κατέβει ο λαός στο δρόμο ξανά και ξανά για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του”

Ημερομηνία:

Σύγκρουση των φοιτητικών παρατάξεων έφερε η απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση διαδηλώσεων. Με ανακοίνωσή της η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Πολυτεχνείου Κρήτης καταγγέλει ότι:

“κάποιες φοιτητικές παρατάξεις, θεωρώντας πως ο νόμος δεν ισχύει για τους συντρόφους τους, αποφασίζουν με 3.000 κρούσματα ημερησίως, θέτοντας τις ιδεοληψίες τους πάνω από την υγεία των συμπολιτών τους και γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια το γενικό lockdown όπως και τις προτροπές της πολιτείας, να καλέσουν το φοιτητικό σύλλογο του Πολυτεχνείου Κρήτης σε πορείες και συγκεντρώσεις”

Σε απάντηση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αγωνιστικές Κινήσεις σημειώνουν ότι:

“Θα ήταν ανευθυνότητα να μην καλέσει όποια παράταξη αναφέρεται στο κίνημα και στην λαϊκή υπόθεση τον κόσμο να διαδηλώσει μαζικά. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που για το λαό τίθεται το αν θα μπορέσει να περιθαλφθεί αν νοσήσει, να επιβιώσει με τα επιδόματα ψίχουλα που μοιράζει η κυβέρνηση, που καλείται να λογοδοτήσει και να πάρει άδεια για κάθε βήμα του. Σε μια φάση που η καταστολή και η φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής οργιάζει. Σήμερα που η πανδημία γίνεται εργαλείο για να εφαρμόσει το σύστημα διακαείς πόθους του είναι ανάγκη όσο ποτέ να κατέβει ο λαός στο δρόμο ξανά και ξανά για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του.Είναι ευθύνη απέναντι  στο δικαίωμα του στη ζωή.Αυτό υπερασπίστηκε και την προηγούμενη Πρωτομαγιά παρά την απαγόρευση”.

Η ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ:

Η ραγδαία έξαρση της πανδημίας επέφερε άλλο ένα αναπόφευκτο γενικό απαγορευτικό. Τα κρούσματα σε όλη την Ελλάδα αυξάνονται, οι κλίνες των ΜΕΘ γεμίζουν με πρωτοφανείς ρυθμούς και δεκάδες συμπολίτες μας χάνουν καθημερινά την μάχη με τον κορωνοϊό. Η συντριπτική πλειοψηφία της φοιτητικής κοινότητας τηρεί ευλαβικά τα μέτρα προς όφελος της δημόσιας υγείας.

Ωστόσο, κάποιες φοιτητικές παρατάξεις, θεωρώντας πως ο νόμος δεν ισχύει για τους συντρόφους τους, αποφασίζουν με 3.000 κρούσματα ημερησίως, θέτοντας τις ιδεοληψίες τους πάνω από την υγεία των συμπολιτών τους και γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια το γενικό lockdown όπως και τις προτροπές της πολιτείας, να καλέσουν το φοιτητικό σύλλογο του Πολυτεχνείου Κρήτης σε πορείες και συγκεντρώσεις. Αφορμή αυτή τη φορά, ο εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου.

Σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο για την υφήλιο, πόσο μάλλον και για την ίδια μας τη χώρα, όπου θεσμοί παγκόσμιας εμβέλειας και εθνικοί εορτασμοί ακυρώνονται ενώ παράλληλα ισχυρά συστήματα υγείας αιμορραγούν, ΑΥΤΟΙ όχι μόνο δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, αλλά αποδεικνύουν για άλλη μία φορά το μεγαλείο της ανευθυνότητας και της ανικανότητάς τους να εκπροσωπήσουν το φοιτητικό σύνολο. Ας βάλουν καλά λοιπόν στο μυαλό τους την παρακάτω φράση: «Το δικαίωμα του ενός σταματά εκεί που ξεκινά το δικαίωμα του άλλου».

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ περίπτωση να σταθούμε αρωγοί σε αυτό το θέατρο του παραλόγου. Καλούμε κάθε λογικό φοιτητή του ιδρύματός μας να πει ένα μεγάλο «ΩΣ ΕΔΩ» με τη γελοιότητα που τους διέπει. Γιατί και η γελοιότητα έχει τα όριά της. Και αυτή τη φορά ξεπέρασαν κάθε όριο. Οι νόμοι ισχύουν για όλους. Όπως όλοι οι πολίτες της χώρας έχουν περιορίσει τις δραστηριότητές τους στις απολύτως απαραίτητες, το ίδιο οφείλουν να κάνουν και οι «συνάδελφοι». Ενημερώνουμε λοιπόν πως κανείς τους δεν εξαιρείται από την εφαρμογή των νόμων. Ας το καταλάβουν κάποια στιγμή.

ΥΓ: Και αν αδυνατούν ακόμα και τώρα, ας μας πούνε τουλάχιστον τι μήνυμα θα στείλουν στο 13033, που θα δικαιολογεί τη στάση τους αυτή…

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολυτεχνείου Κρήτης»

Η απάντηση των Αγωνιστικών Κινήσεων  

“Η καταγγελία  της ΔΑΠ  Πολυτεχνείου Κρήτης  προς τις φοιτητικές παρατάξεις που καλούν το λαό σε πορεία ενόψει της επετείου της 17Νοέμβρη,μόνο απρόσμενη δε μπορεί να χαρακτηριστεί.Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που καλεί το κόσμο να μη συμμετέχει ή προσπαθεί να  συκοφαντήσει την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ως παράταξη του κυβερνώντος κόμματος δε θα μπορούσε να μη κινηθεί συντεταγμένα με την κυρίαρχη πολιτική και να μη συμβάλλει ώστε η πανδημία να γίνει  ευκαιρία κατάργησης  δικαιωμάτων και επιβολής κοινωνικού και εργασιακού μεσαίωνα.

"google ad"

Πολύ προσεκτικά παρουσιάζει την έξαρση της πανδημίας και την επιβολή του lockdown σαν ‘’αναπόφευκτα’’ γεγονότα.Χαρακτηρίζει  δε ‘’ανεύθυνες’’ όσες παρατάξεις καλούν στην πορεία.Μια αντιστροφή της πραγματικότητας που τόσο πολύ προσπαθεί να περάσει στον φοιτητόκοσμο.

Αλήθεια πόσο αναπόφευκτη ήταν η έξαρση της πανδημίας και η εκτίναξη των κρουσμάτων όταν 8 μήνες τώρα η κυβέρνηση δε πήρε κανένα μέτρο; Με τεστ να διενεργούνται με το σταγονόμετρο;Με τα νοσοκομεία χωρίς γιατρούς και το υγειονομικό προσωπικό να καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες; Όταν ο τουρισμός ως πυλώνας της οικονομίας άνοιξε χωρίς υγειονομικά μέτρα;Όταν η κυβέρνηση κατηγορεί την νεολαία για τη διασπορά του ιού,ενώ δε δίνει δεκάρα για το συνωστισμό στα ΜΜΜ ή στα εργοστάσια;

Βάζει στο ίδιο καλούπι την εξέγερση του Πολυτεχνείου με τις άλλες εορτές που ακυρώθηκαν προσπαθώντας να την αμαυρώσει,όπως  χρόνια προσπαθεί (πέρυσι επίσης κάλεσε τον κόσμο να μη συμμετέχει παρόλο που δε βρισκόμασταν εν μεσω πανδημίας).Εξέγερση ήταν το Πολυτεχνείο,και η πορεία κάθε χρόνο δε γίνεται εθιμοτυπικά αλλά ακριβώς γιατί τα αιτήματα συνδέονται με την πάλη του λαού στο σήμερα.Με τις μάχες που έχει να δώσει για Υγεία,Ψωμί,Ειρήνη και Ελευθερίες.

Αυτό ξέρει πολύ καλά η κυβερνητική παράταξη και δε διστάζει να τρομοκρατήσει για άλλη μια φορά τους φοιτητές.Θα ήταν ανευθυνότητα να μην καλέσει όποια παράταξη αναφέρεται στο κίνημα και στην λαϊκή υπόθεση τον κόσμο να διαδηλώσει μαζικά.Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που για το λαό τίθεται,το αν θα μπορέσει να περιθαλφθεί αν νοσήσει,να επιβιώσει με τα επιδόματα ψίχουλα που μοιράζει η κυβέρνηση,που καλείται να λογοδοτήσει και να πάρει άδεια για κάθε βήμα του.Σε μια φάση που η καταστολή και η φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής οργιάζει.Σήμερα που η πανδημία γίνεται εργαλείο για να εφαρμόσει το σύστημα διακαείς πόθους του.

Είναι ανάγκη όσο ποτέ να κατέβει ο λαός στο δρόμο ξανά και ξανά για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του.Είναι ευθύνη απέναντι  στο δικαίωμα του στη ζωή.Αυτό υπερασπίστηκε και την προηγούμενη Πρωτομαγιά παρά την απαγόρευση.

 Υ.Γ. Όσο για τις απειλές για την εφαρμογή του δόγματος νόμος και τάξη για όλους,το ξέρουν πολύ καλύτερα από τη ΔΑΠ όσοι άνθρωποι κατεβαίνουν στο δρόμο και έρχονται αντιμέτωποι με την κρατική καταστολή και βία.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ 6ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΛ.ΑΓΟΡΑΣ  ΜΕ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Αγωνιστικές Κινήσεις ΠΚ”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Σε εξέλιξη το Υπουργικό Συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της τοποθέτησής του κατά τη...

Εργασίες του Δήμου Χανίων στα πεζοδρόμια της οδού Αποκορώνου από τη Δευτέρα 1 Απριλίου

Συνεχίζονται από τον Δήμο Χανίων οι μεγάλες παρεμβάσεις ανακατασκευής...