14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Δεν έγινε αποδεκτή και ανακάλεσε την παραίτηση του ο Φάρατζ

Ημερομηνία:

Ο ηγέτης του ακροδεξιού Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), Νάιτζελ Φάρατζ, ανακάλεσε την παραίτηση του, την οποία είχε υποβάλει την Παρασκευή

«Ο κ. Φάρατζ ανακάλεσε την παραίτησή του από τη θέση του ηγέτη του UKIP», ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος, Στιβ Κράουδερ, μετά την απόρριψη της παραίτησης από την Εθνική Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος, η οποία υπάκουσε με τη σειρά της στη βούληση των μελών του κόμματος.

Ο Κράουδερ επισήμανε ότι μετά την επανεκλογή του Συντηρητικού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον “έχει ήδη ξεκινήσει” η προεκλογική εκστρατεία για το δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και για τον λόγο αυτόν το UKIP “χρειάζεται την καλύτερη (ηγετική) ομάδα, με τον Νάιτζελ επικεφαλής”.

Στις ευρωεκλογές πέρσι το UKIP απέσπασε ποσοστό 27,5%, όμως στις βουλευτικές εκλογές της Πέμπτης, λόγω του εκλογικού συστήματος, μπόρεσε να εξασφαλίσει μόνο μία έδρα σε σύνολο 650. Όσον αφορά όμως τον αριθμό των ψήφων, το κόμμα εδραίωσε τη θέση του ως τρίτη πολιτική δύναμη στη Βρετανία, μακράν μπροστά από τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες αφού τετραπλασίασε το ποσοστό του σε σύγκριση με τις εκλογές του 2010.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ