23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Δεν έχει ρεύμα, είναι άνεργος τρώει από τα σκουπίδια και τον φυλάκισαν επειδή έκλεψε είδη κομμωτικής από αμάξι

Ημερομηνία:

Σε εξομολόγηση ψυχής προχώρησε στην αίθουσα του Μονομελούς Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου Βόλου, ένας 42χρονος, που την Τρίτη έκλεψε είδη κομμωτικής από Ι.Χ. αυτοκίνητο και χρήματα από Ι.Χ. φορτηγό στον Βόλο, προκειμένου να ζητήσει την επιείκεια του Δικαστηρίου. Τελικά καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους μετατρέψιμη προς 5 € την ημέρα.

Όπως αναφέρει το magnesianews.gr, στο εδώλιο του κατηγορουμένου, κάθισαν ο 42χρονος και ένας 38χρονος, που αθωώθηκε, καθώς αποδείχτηκε πως συνελήφθη, ενώ είχε πάει στο σπίτι του φίλου του για καφέ το πρωί μετά τις διαρρήξεις και δεν προέκυψε σε βάρος του κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο.

Ο 42χρονος, που εμφανισιακά ήταν ρακένδυτος, ταλαιπωρημένος και βρώμικος, ζήτησε την επιείκεια της προέδρου του Δικαστηρίου και του εισαγγελέα, λέγοντάς τους ότι «ζω στην κόλαση. Το σπίτι μου είναι χωρίς ρεύμα τέσσερις μήνες. Το πρωί τρώω στην Εκκλησία και το απόγευμα ψάχνω στα σκουπίδια να βρω φαγητό. Ψάχνω δουλειά και δεν βρίσκω. Ζητώ επιείκεια και δεν θα κλέψω ξανά».

Ενώ η διαδικασία συνεχιζόταν, ο κατηγορούμενος επαναλάμβανε συνεχώς ότι ζητά επιείκεια και δεν θα πάει ξανά στο Δικαστήριο.

Από το ποσό των 160 € που έκλεψε από το Ι.Χ. φορτηγό βρέθηκαν πάνω του 50 € και δεσμεύτηκε ότι θα επιστρέψει τα υπόλοιπα, όταν πληρωθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, ενώ οι τσάντες με είδη περιποίησης μαλλιών και εργαλεία κομμωτηρίου, που έκλεψε από το αυτοκίνητο βρέθηκαν στο σπίτι του και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτριά τους.

Ο ίδιος στην απολογία του παραδέχτηκε ότι ήταν ο δράστης των δύο κλοπών, τόνισε ότι ο 38χρονος που συνελήφθη μαζί του δεν είχε καμία σχέση, απλά πήγε στο σπίτι του να πιεί καφέ και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και, αφού εξιστόρησε το προσωπικό του δράμα, ζήτησε από το Δικαστήριο να μην εξαντλήσει την αυστηρότητά του.

Ο εισαγγελέας έδρας είπε ότι ο δράστης έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές για διάφορα αδικήματα, έχει καταδίκες συνολικά 5 ετών μέχρι σήμερα, πρότεινε την ενοχή του και την αθώωση του δεύτερου κατηγορούμενου, κατά του οποίου δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία.

Τελικά το Δικαστήριο καταδίκασε τον 42χρονο σε φυλάκιση 12 μηνών, μετατρέψιμη προς 5 € την ημέρα και τα δικαστικά έξοδα (περίπου 3000 €) και ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα πληρώσει τα χρήματα εντός του μήνα που θα λάβει το κοινωνικό επίδομα…

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...