16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

“Δεν αντέχουμε άλλο να βλέπουμε τους γονείς μας μέσα στο άγχος και τη μιζέρια”

Ημερομηνία:

Δεν αντέχουμε άλλο να βλέπουμε τους γονείς μας μέσα στο άγχος και την μιζέρια. Τους έχουν ταράξει στους φόρους και στα χαράτσια, τους ρίχνουν ακόμα πιο πολύ τους μισθούς. Τα αδέλφια μας και οι φίλοι μας είναι άνεργοι. Τα έξοδα για τα φροντηστήρια είναι τεράστια. Για εμάς ετοιμάζουν μια ζωή κόλαση, με μισθούς 300 Ευρώ ενώ την ίδια στιγμή οι καπιταλιστές έχουν εκατομμύρια κέρδη. Αυτή είναι η ανάπτυξη που μας υπόσχονται. Τα πάντα για τα αφεντικά. Για να είναι αυτοί στις λίστες της Ελβετίας και εμείς στις λίστες της ανεργίας και της φτώχειας.

“Όμως δεν θα τους περάσει. Θα μας βρούν μπροστά τους, μαζι με τους γονείς μας και όλους τους εργαζόμενους, ενωμένοι σαν μια γροθιά. Απέναντι στη καταστολή και την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων, απαντάμε με οργάνωση της πάλης μέσα στα σχολεία μας και ακόμα πιο μαζικούς και αποφασιστικούς αγώνες.

Οι απειλές τους δεν μας φοβίζουν, η ένταση της κρατικής καταστολής δεν θα μας σταματήσει όπως δεν σταμάτησε τους αγωνιστές του ΠΑΜΕ στην κινητοποίηση στον υπουργό εργασίας – αυτούς έχουμε για παράδειγμά μας. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και την δύναμη να παλέψουμε για αυτό. Ξέρουμε ότι η κοινωνία της εκμετάλευσης έχει σαπίσει και έχει να δώσει μόνο εξαθλίωση και βάσανα στους φτωχούς. Οσο και αν προσπαθούν δεν μας πείθουν ότι υπάρχουν κυβερνήσεις που θα αλλάξουν την ζωή μας όσο κουμάντο θα κάνουν οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές. Συνεχίζουμε τους αγώνες μας,γινόμαστε περισσότεροι και πιο αποφασισμένοι.

Η απάντησή μας θα τους ταράξει την ηρεμία. Στις 20 Φλεβάρη οι μαθητές από όλα τα σχολεία της Πάτρας θα ενώσουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους γονείς μας. Θα γεμίσουμε τους δρόμους της πόλης και θα βροντοφωνάξουμε:

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ!

ΣΤΙΣ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

thebest.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ