15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Δεν είναι αστείο, οι haters του Βαρουφάκη «θάβουν» την ταινία του Γαβρά «Adults in the room» στο Imdb

Ημερομηνία:

Ο Κώστας Γαβράς είναι ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες σκηνοθέτες όλων των εποχών και πιθανότατα ο σπουδαιότερος εν ζωή.

Το θέμα της νέας του ταινίας, όπως δίχασε στον πραγματικό χρόνο που διαδραματίζονταν τα γεγονότα, φαίνεται να κάνει το ίδιο και ως αποτύπωση τους σε ταινία. Όμως αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες είναι πλέον αποκρουστικό, αφού haters του Βαρουφάκη σπεύδουν στο imdb και πριν ακόμα προβληθεί η ταινία σπεύδουν να γράψουν κάκιστες κριτικές και να βαθμολογήσουν με 0 την ταινία!

Η ταινία του Κώστα Γαβρά που βασίζεται στο βιβλίο – μαρτυρία του Γιάνη Βαρουφάκη, ούτε επιδιώκει να αποτελέσει ιστορικό ντοκουμέντο, ούτε μοιάζει να ισχυρίζεται πως παίρνει «ίσες αποστάσεις». Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά της μαρτυρίας ενός εκ των πρωταγωνιστών των γεγονότων.

(μτφ. Αυτό το προπαγανδιστικό σκουπίδι επικών διαστάσεων, λέει την ιστορία του τζογαρίσματος με λεφτά του κόσμου. Το σενάριο είναι γραμμένο από τον ίδιο τον τζογαδόρο – έναν ψυχοπαθή, οικονομικά αγράμματο πρώην υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας. Φυσικά κομβικά σημεία της ιστορίας παραλείπονται, όπως το ότι η εξάμηνη διαπραγμάτευση κατάφερε να αυξήσει το εθνικό χρέος της Ελλάδας κατά 135 δισ. ευρώ. Αντί να σαπίζει σε ένα κελί, κατάφερε να πείσει τους συντρόφους του να κλέψουν ακόμα 630.000 ευρώ από τους Έλληνες φορολογούμενους για να χρηματοδοτήσει αυτό το κομμουνιστικό σκουπίδι. Ελπίζω σε 30 χρόνια ή περίπου τόσα, μια εκπληκτική μίνι σειρά να κυκλοφορήσει για να φωτίσει την αλήθεια, όπως ακριβώς στο Τσέρνομπιλ).

Αν και δεν έχει προβληθεί παρά μόνο σε Φεστιβάλ του εξωτερικού, το φιλμ έχει σχεδόν 100 βαθμολογήσεις στο γνωστό σάιτ Imdb. Κάπως έτσι, η βαθμολογία του στο Imdb έχει διαμορφωθεί στο 4,4/10.

reader.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ