14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Δεν εισακούστηκε το Πολυτεχνείο Κρήτης: αδυνατεί να υποστηρίξει τον αυξημένο αριθμό εισακτέων φοιτητών

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση έδωσε στη δημοσιότητα το Πολυτεχνείο Κρήτης στην οποία αναφέρει ότι το Υπουργείο Παιδείας αγνόησε τις επισημάνσεις του Ιδρύματος αναφορικά με την αδυναμία του να υποστηρίξει μία νέα αύξηση του αριθμού των φοιτητών. Γι’ αυτό τον λόγο συγκλήθηκε έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος για να αποφασιστεί ποιες μορφές αντίδρασης θα ακολουθήσουν. Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Σε συνέχεια της περσινής αύξησης του αριθμού των εισακτέων στο Πολυτεχνείο Κρήτης κατά 24%, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων υπέγραψε νέα αύξηση του αριθμού των εισακτέων στο Ίδρυμα για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 κατά 30%. Το Πολυτεχνείο Κρήτης προγραμματίζεται να υποδεχθεί 825 νέους φοιτητές στις 5 σχολές του, όταν στις αντίστοιχες 5 σχολές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου οι εισακτέοι θα είναι 775 για το ακαδ. έτος 2014-2015.

Αυτό συμβαίνει όταν το ΕΜΠ έχει τριπλάσιο αριθμό καθηγητών από το Πολυτεχνείο Κρήτης, και το κόστος ανά φοιτητή, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΑΔΙΠ, είναι διπλάσιο στο ΕΜΠ από ότι στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αγνόησε τις συνεχείς παρεμβάσεις μας για το θέμα των εισακτέων, αδιαφορώντας για τη δυνατότητα του Ιδρύματος να υποστηρίξει αυτό τον αριθμό φοιτητών και θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο την ποιότητα των σπουδών αλλά και την ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος.

Για την αντιμετώπιση αυτού του μείζονος θέματος συγκαλείται έκτακτη κοινή συνεδρίαση Συγκλήτου / Συμβουλίου του Ιδρύματος το Σάββατο 29 Μαρτίου και ώρα 16:00. Η κοινή συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην Πολυτεχνειούπολη,  στο Κτίριο Επιστημών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...