16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

«Δεν θα ζήσουμε έτσι. Προτιμώ να πεθάνω»: Απειλούσε να αυτοκτονήσει 15χρονος Σύρος στο Σύνταγμα | Φωτός

Ημερομηνία:

Απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει στο Σύνταγμα ένας 15χρονος Σύρος πρόσφυγας με τις αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθούν να τον μεταπείσουν.

Οι Σύροι φωνάζουν συνεχώς το σύνθημα “Ζωή ή Θάνατος”, καταγγέλλοντας την ολιγωρία της ελληνικής κυβέρνησης και της ομάδας που ανέλαβε τον συντονισμό για την προώθησή τους με έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ο 15χρονος Μοχάμεντ πέρασε θηλιά στον λαιμό του και απειλούσε να δώσει τέλος στη ζωή του. «Δεν θα ζήσουμε έτσι. Προτιμώ να πεθάνω», έλεγε το ανήλικο αγόρι.

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν περικύκλωσαν νωρίτερα τους Σύρους πρόσφυγες.

Αλληλέγγυος κόσμος βρέθηκε στο Σύνταγμα για να αποτραπεί πιθανή εκδίωξη.

Ένας νεαρός Σύρος μέσα στην απόγνωσή του, έδεσε σχοινί από κολόνα και απειλούσε να αυτοκτονήσει καθώς θεωρεί ότι η Πολιτεία εμπαίζει τους Σύρους πρόσφυγες. Το ίδιο έκανε και μία γυναίκα λίγο πριν πειστούν και οι 2 να κατέβουν από τα σκαμπό στα οποία είχαν ανέβει.

Μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, 22 άστεγες οικογένειες είχαν μεταφερθεί στους ξενώνες Αστέγων και Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Αθηναίων και άλλα 15 άτομα με προβλήματα υγείας μεταφέρθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών σε δομές. Το βράδυ του Σαββάτου περίπου 100 άτομα προστέθηκαν στο σώμα των Σύρων και ζητούν να καταγραφούν κι εκείνοι στις λίστες.

Ο μεγάλος αριθμός των προσφύγων περιμένει να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις για στέγαση των υπόλοιπων. Ο Δήμος Αθηναίων έχει δεσμευτεί ότι θα πάρει πρωτοβουλία για να εξασφαλίσει τη στέγαση άλλων 300 ατόμων σε συνεργασία με άλλους δήμους, ενώ και το υπουργείο Εσωτερικών έχει δεσμευτεί ότι θα εξασφαλίσει στέγη για τις υπόλοιπες οικογένειες.

newego_LARGE_t_1101_54437309 B4z_UoYIQAEMsr9

ethnos.gr, left.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...