16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

«Δεν πληρώνω» τώρα και στα τέλη κυκλοφορίας από μέλη του ΕΠΑΜ

Ημερομηνία:

Μια δήλωση στην οποία αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους αρνούνται να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας κατέθεσαν χθες στην Α’ ΔΟΥ μέλη του ΕΠΑΜ Ηρακλείου χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ ούτε να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση τα μέλη του ΕΠΑΜ μετά απο επίμονη προσπάθεια η υπηρεσία δέχτηκε τις δηλώσεις με τους ενώ επισημαίνουν ότι ο αγώνας αντίστασης δεν σταματάει εδώ :

Πολίτες – μέλη του ΕΠΑΜ Ηρακλείου ανέλαβαν και έφεραν σε πέρας με απόλυτη επιτυχία δράση στην Α’ Οικονομική Υπηρεσία Ηρακλείου (ΔΟΥ) με θέμα τη μη καταβολή των τελών κυκλοφορίας αλλά και τη μη παράδοση των πινακίδων των αυτοκινήτων τους. Συγκεκριμένα μετά από επίπονη προσπάθεια ωρών, η υπηρεσία, μέσω του προϊσταμένου της, δέχθηκε τελικά τη σύννομη Αίτηση – Δήλωση των πολιτών – μελών του ΕΠΑΜ όπως είχε υποχρέωση βάση νόμου.

Η Αίτηση-Δήλωση αναφέρει αναλυτικά 11 λόγους για τους οποίους οι πολίτες δικαιούνται να μη καταβάλουν τα τέλη, παρά μόνο ένα συμβολικό ποσό (παράβολο 1 ευρώ) μέχρις ότου ικανοποιηθούν νομικά και ηθικά.Έτσι σπάει ένα κατεστημένο ετών που ήθελε το πολίτη να δέχεται αδιαμαρτύρητα την όποια παράλογη ή ακόμη και διαστροφική οικονομική απαίτηση του κράτους.

Με το παράδειγμα αυτό οι πολίτες βλέπουν πλέον ξεκάθαρα ότι διεκδικώντας με επιμονή κάθε δίκαιο αίτημα, μπορεί να φέρει αποτέλεσμα και δημιουργεί προηγούμενο και για άλλους να ακολουθήσουν.

Σε κάθε περίπτωση, καταδικάζουμε τη λογική όπου σε μια εποχή γενικευμένης χρεωκοπίας, κάποιος προκειμένου να πληρώσει το όποιο τέλος ή φόρο (νόμιμο ή παράνομο) να στερείται αναγκαία για την επιβίωση του αγαθά. Το ΕΠΑΜ θα σταθεί αλληλέγγυο στον αγώνα και στην αντίσταση της κοινωνίας μέχρι τη τελική ανατροπή του καθεστώτος της κατοχής.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...