20.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

“Δεν υπάρχει περίπτωση να παραχωρήσουμε εμείς τα κλειδιά”: Οργή Περιφερειάρχη με το αίτημα ΤΑΙΠΕΔ για παραχώρηση 51 στρεμμάτων στις πρώην Βάσεις Γουρνών

Ημερομηνία:

Με έγγραφο της η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου απαιτεί να παραχωρηθούν 51 στρέμματα που ανήκουν στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Γουρνών «Ειρήνη» Α.Ε., εντός 20 ημερών.

Συγκεκριμένα, απαιτεί εντός 20 ημερών να υπάρξει παράδοση – παραλαβή του ακινήτου, σε συνεννόηση με κλιμάκιο της Εταιρείας, διαφορετικά, αν «μετά το πέρας της προαναφερθείσας περιόδου, δεν έχει υπογραφεί το σχετικό πρωτόκολλο Παράδοσης – Παραλαβής, το παρόν έγγραφο ενέχει τη μορφή Πρωτοκόλλου Παράδοσης – Παραλαβής», όπως αναφέρει το κείμενο, που απευθύνεται προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης και κοινοποιείται στην Περιφέρεια Κρήτης και στους συμμετέχοντες φορείς στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Γουρνών «Ειρήνη» Α.Ε.

Σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σημειώνει πως πρόκειται για προσβλητικό έγγραφο και η Περιφέρεια Κρήτης δεν μπορεί να δεχτεί την εξέλιξη αυτή. «Δεν υπάρχει περίπτωση να παραχωρήσουμε εμείς τα κλειδιά. Θεωρώ ότι τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες, προσβλητικές και μια εταιρεία του δημοσίου δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σε φορείς οι οποίοι υπηρετούν την τοπική ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή με τέτοιο προσβλητικό τρόπο.

Δεν πίστευα ποτέ ότι ένα τέτοιο έγγραφο μπορεί μια δημόσια υπηρεσία να το στείλει. Είναι προσβολή απέναντι στην Περιφέρεια και σε όλους τους φορείς. Είναι ένα κατάπτυστο κείμενο».

Ερωτώμενος για ενδεχόμενες αντιδράσεις ο Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε πως «την Τρίτη έχουμε σύσκεψη όλων των μετόχων για να δούμε πως θα προχωρήσουμε», ενώ ανακοίνωσε πως θα επικοινωνήσει με συνεργάτες του πρωθυπουργού και θα ενημερώσει σχετικά, υπενθυμίζοντας πως «θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε την παραχώρηση για ακόμα 15 χρόνια και να βρούμε Ευρωπαϊκούς πόρους και να αξιοποιηθεί ο χώρος από τους φορείς της Κρήτης», σημείωσε.

Ξεκαθάρισε δε πως τόσο η Περιφέρεια Κρήτης όσο και ο Δήμος Χερσονήσου συμφωνούν με την αξιοποίηση όλης της έκτασης.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γκλέτσος κατά Κασσελάκη για τα… θαύματα: Τι απογοήτευση είναι αυτή

Για απογοήτευση προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο ο Απόστολος...

Αιχμηρός Γιώργος Τσίπρας για Κασσελάκη: «Θαύματα η αριστερά δεν είχε ποτέ στον πολιτικό της λόγο»

Η αναφορά του πρόέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, σε περιστατικό κατά τη διάρκεια της...