20.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

“Δεν υποχωρούμε”: “ΌΧΙ” της κυβέρνησης σε οπισθοχώρηση από τις “κόκκινες γραμμές”

Ημερομηνία:

Η Γερμανία ζητάει αίμα: το αίμα των Ελλήνων πολιτών αλλά και της κυβέρνησης αφού γνωστοποιεί ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία αν δεν υπάρξει υποχώρηση σε κάποιο από τα ζητήματα που θέτονται στις “κόκκινες γραμμές”. Όμως, η κυβέρνηση φαίνεται ότι δε θα υποχωρήσει, αφού ορθώς θεωρεί ότι μία τέτοια εξέλιξη πέραν της καταπάτησης της λαϊκής εντολής που έχει λάβει θα οδηγήσει στην κατάρρευση της όποιας διαπραγματευτικής προσπάθειας.

«Δεν υποχωρούμε από τις “κόκκινες γραμμές” που έθεσε ο πρωθυπουργός. Η λαϊκή εντολή μάς δεσμεύει σε κάποια ζητήματα που θεωρούνται κομβικά».

Αυτό δήλωσε υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος ερωτηθείς για τη στάση της κυβέρνησης σχετικά με τις αναφορές Ευρωπαίων αξιωματούχων στις Βρυξέλλες, ότι εάν υπάρξει υποχώρηση είτε στο ασφαλιστικό είτε στο εργασιακό είτε στο φορολογικό, τότε θα επέλθει συμφωνία.

«Εμείς δεν παίζουμε πολιτικά παιχνίδια» είπε και, σε ερώτηση ειδικά για το συνταξιοδοτικό, ο συγκεκριμένος αξιωματούχος, που μετείχε στη συνεδρίαση της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης στο υπουργείο Οικονομικών, δήλωσε κατηγορηματικά ότι «δεν συζητάμε για μείωση των συντάξεων».

«Εμείς», πρόσθεσε, «θέλουμε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, το ταχύτερο δυνατόν- ενδεχομένως και με ένα έκτακτο Eurogroup πριν τις 11 Μαΐου- την οποία συνδέουμε με μια λύση στο ζήτημα της ρευστότητας». Δήλωσε ότι θα αρκούσε μια σημαντική πρόοδος για τη λύση στη ρευστότητα και μια απόφαση της ΕΚΤ για τα έντοκα γραμμάτια θα είναι πολύ γρήγορη διαδικασία για τη ρευστότητα.

Όπως ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος, στο υπουργικό συμβούλιο αύριο (στις 5 το απόγευμα) θα παρουσιαστεί ένα προσχέδιο του πολυνομοσχεδίου με βάση τη «λίστα Βαρουφάκη». Κατ’ αυτόν, το νομοσχέδιο δεν είναι «”μαρμάρινη πλάκα”, ούτε υπόθεση 1- 2 ημερών, μπορεί να μην κλείσει σε ένα υπουργικό». Μεταξύ των εκκρεμών θεμάτων είναι και αυτό των πλειστηριασμών, για το οποίο θα αποφασιστεί αύριο.

Το νομοσχέδιο θα υποβληθεί στο Brussels Group (συνεδριάζει εκ νέου αύριο στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή και υπηρεσιακών παραγόντων από την Ελλάδα), όταν καταλήξει η κυβέρνηση. Αύριο, η συζήτηση θα γίνει στις γνωστές θεματικές ενότητες (φορολογική διοίκηση, δημόσια διοίκηση, δημόσια περιουσία) και στις διαφωνίες που έμειναν από το προηγούμενο Brussels Group. Σημειώνεται, ότι στην κυβέρνηση μεταφέρεται ένα θετικό κλίμα από το Euro Working Group, που επίσης συνέρχεται στη βελγική πρωτεύουσα.

Με πληροφορίες από topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ