22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

«Δεν χρωστάμε» λένε οι καναλάρχες και επιφυλάσσονται για προσφυγές

Ημερομηνία:

Δεν χρωστάμε, λένε οι καναλάρχες. Χθες οι υπεύθυνοι των τηλεοπτικών καναλιών επιχείρησαν να δώσουν μια απάντηση στην κυβέρνηση αναφορικά με το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες που προωθεί και το οποίο φέρνει σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσαν τόσα χρόνια τα ιδιωτικά κανάλια.

Υποστήριξαν μεταξύ άλλων ότι το νομοσχέδιο έχει στοιχεία αντίθετα με το Σύνταγμα και την ευρωπαϊκή νομοθεσία και επιφυλάχθηκαν για προσφυγές κατά του νόμου τόσο στην ελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή δικαιοσύνη.

Ο πρόεδρος της ΕΙΤΗΣΕΕ (Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας), Πάνος Κυριακόπουλος, χαρακτήρισε μεταξύ άλλων «αστεία» την άποψη ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στο κράτος υποστηρίζοντας ότι «έχουν αποδοθεί όλοι οι φόροι και όλα τα τέλη που προβλέπονται από την νομοθεσία».

Ισχυρίστηκε επίσης ότι «οι τηλεοπτικοί σταθμοί επιθυμούν πρώτοι και άμεσα ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου» υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες που έχει τεθεί σε διαβούλευση «περιέχει πολλές αοριστίες και κινδυνεύει να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από ό,τι επιδιώκεται να λύσει».

Στη συνέχεια είπε ότι «δεν υπήρξε κανένας διάλογος με τον κλάδο, προκειμένου να υπάρξει ένα σχέδιο που λαμβάνει υπόψη όλες τις παραμέτρους» και ζήτησε να ξεκινήσει αμέσως ένας τέτοιος διάλογος ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους εμπλεκόμενους φορείς.

«Να αξιοποιηθούν οι μελέτες και τα οικονομικά στοιχεία, και κυρίως να ληφθεί υπόψη η πραγματικότητα του κλάδου, και να γίνει σχεδιασμός που επιτρέπει τη βιωσιμότητα του κλάδου και ταυτόχρονα διασφαλίζει την ελευθερία και την πολυφωνία» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΔΣ Στρατής Λιαρέλλης ανέφερε πως το παρόν σχέδιο νόμου περιλαμβάνει «αρκετές αοριστίες και πολλά προβληματικά σημεία, που κατά τη δική μας γνώμη δεν ρυθμίζουν το τηλεοπτικό τοπίο, αλλά δημιουργούν περισσότερα προβλήματα».

Η ΕΙΤΗΣΕΕ παρουσίασε επίσης τα ευρήματα μιας μελέτης που παρήγγειλε η ίδια και πραγματοποίησε η RWC, σύμφωνα με την οποία «τα τέλη φάσματος που πληρώνει η Digea αλλά και οι πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις για τα τηλεοπτικά κανάλια στην Ελλάδα είναι τα υψηλότερα στην Ευρώπη». Επιπλέον, σύμφωνα με τη μελέτη, στο Δημόσιο αποδόθηκαν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς 8 δισ. ευρώ.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ