13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Δερμιτζάκης: Είμαστε στα όρια να ξεκινήσει το κακό σενάριο για τον κορωνοϊό

Ημερομηνία:

Προειδοποίηση του Κρητικού καθηγητή Γενετικής στους πολίτες να τηρούν με συνέπεια τα μέτρα προφύλαξης

Δραματική προειδοποίηση στους πολίτες για να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης για τον κορωνοϊό, αλλά και στο κράτος να αυστηροποιήσει τα μέτρα, απηύθυνε ο Μανώλης Δερμιτζάκης καθηγητής Γενετικής Πανεπιστημίου Γενεύης.

«Πρέπει να ελέγξουμε, κι αυτή τη στιγμή ο ιός φαίνεται ότι φεύγει από τον έλεγχο μας» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Ενώ πίστευα μέχρι χθες ότι μπορούμε σταδιακά να περάσουμε το κύμα που έρχεται και να συνεχίσουμε στο φθινόπωρο, νομίζω ότι βγήκαμε από τα όρια καλού σεναρίου που είχαμε πάμε προς κακό, και τώρα χρειάζεται για μικρό διάστημα πολύ έντονη προσπάθεια για να πέσουν τα κρούσματα και μετά να μπούμε σε βιώσιμη συμπεριφορά. Βρισκόμαστε στα όρια ενός κακού σεναρίου και πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί. Το κακό σενάριο μπορεί να είναι πολύ χειρότερο από τις χειρότερες εικόνες που έχετε σε άλλες χώρες, 1.000 κρούσματα την ημέρα, παρά πολλοί σε ΜΕΘ και να μην μπορεί το ΕΣΥ να το αντέξει. Δεν είμαστε εκεί ακόμα, αλλά είμαστε στα όρια για να ξεκινήσει (το κακό σενάριο)» σημείωσε.

Χρειάζεται, συνέχισε ο κ. Δερμιτζάκης, κάτι πολύ πιο έντονο για κάποιο διάστημα ήμερων, όλα να αρχίσουν να κόβονται. Είτε ο αριθμός των ατόμων σε γάμους, είτε αν θα γίνονται γάμοι, είτε για τη χωρητικότητα των μπαρ, είτε αν θα λειτουργούν τα μπαρ, για οποιασδήποτε μορφής συγκεντρώσεις».

«Μετά το χθεσινό αριθμό κρουσμάτων ανησυχώ πάρα πολύ, ενώ δεν είχα τόσο μεγάλη ανησυχία… Είδαμε διπλασιασμό των κρουσμάτων σε τρεις μέρες και με ανησυχεί παρά πολύ. Πριν τρεις μέρες ήταν 75 (κρούσματα), χθες ήταν 150, και φοβάμαι ότι σε λίγες μέρες θα είναι 300. Αυτό είναι το πρόβλημα. Όταν αυξάνονται τα κρούσματα τόσο πολύ θα αυξηθούν και οι εισαγωγές σε ΜΕΘ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως επισήμανε, «υπάρχουν μέτρα που εφαρμόζονται μισά. Μάσκα κάτω από τη μύτη… Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος μπορεί να πιστεύει ότι φορά μάσκα όταν τη φορά κάτω από τη μύτη, στο πηγούνι στο αυτί. Νομίζω ότι ο κόσμος λειτουργεί για το πρόστιμο παρά καταλαβαίνει περί τινός πρόκειται. Όλη αυτή η λογική όταν συσσωρεύεται και μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα και είναι κάτι που με ανησυχεί πολύ χρειάζεται οξεία εφαρμογή κάποιων πραγμάτων» υπογράμμισε.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...