14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Δεύτερος μαραθώνιος εφηβικού ραδιοφώνου στον ΚΡΗΤΗ FM 101.5 | Hχητικό – Φωτός

Ημερομηνία:

Από 18-20 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, σε συνεργασία με μαθητές 11 σχολείων και 6 ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης, ο δεύτερος μαραθώνιος εφηβικού ραδιοφώνου. Η δράση αυτή υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Μήνα Εφηβείας, που διοργάνωσαν για τέταρτη χρονιά οι Εκδόσεις Πατάκη. Πέρυσι, ο πρώτος μαραθώνιος εφηβικού ραδιοφώνου (δράση που σε πανελλαδικό επίπεδο έγινε για πρώτη φορά στα Χανιά) είχε μεγάλη επιτυχία, με έφηβους μαθητές από έξι σχολεία να γίνονται για μία ημέρα ραδιοφωνικοί παραγωγοί σε χανιώτικους ραδιοφωνικούς σταθμούς  που τους παραχώρησαν μικρόφωνο και  χρόνο από το καθημερινό τους πρόγραμμα.

Στόχος της δράσης ήταν να δοθεί η δυνατότητα στους νέους να εκφραστούν και μέσα από τον δημόσιο λόγο να μιλήσουν για θέματα που τους ενδιαφέρουν και τους απασχολούν. Φέτος, η πολύ μεγάλη συμμετοχή των σχολείων οδήγησε σε τριήμερο μαραθώνιο εφηβικού ραδιοφώνου στα Χανιά! Από την Τετάρτη 18 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 20 Μαρτίου, από νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ, ραδιοφωνικές συχνότητες της πόλης κατακλύστηκαν διαδοχικά από εφήβους, οι οποίοι και πραγματοποιήσαν το δικό του δίωρο πρόγραμμα με την καθοδήγηση και βοήθεια καθηγητών του σχολείου τους.

Στον ΚΡΗΤΗ FM 101.5 φιλοξενήσαμε δύο σχολεία. Την Τετάρτη 18 Μαρτίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 12.00 στον αέρα ήταν οι μαθητές της Α’ τάξης του Γυμνασίου Αλικιανού ενώ την Παρασκευή 20 Μαρτίου, τις ίδιες ώρες μαθήτριες από το Λύκειο Ελ. Βενιζέλου. Ακούστε τις εκπομπές που προετοίμασαν οι μαθητές!

Οι μαθητές του Γυμνασίου Αλικιανού που συμμετείχαν στην δράση και οι ενότητές τους:

Α ομάδα (θέμα: Αθλητισμός και έφηβοι) 
Ειρήνη Φυτουράκη  / Χριστίνα Παπίλαρη / Χαράλαμπος Παντελάκης

Β ομάδα (θέμα: Ο ιδανικός γονέας)
Μάριος Κασσελάκης / Μάχη Σταυρουλάκη / Δημήτρης Κουτουλάκης / Δήμητρα Σταυροπούλου

 

Οι μαθητές του Λυκείου Ελ. Βενιζέλου που συμμετείχαν στην δράση και οι ενότητές τους:

Α’ ομάδα (θέμα: Ενδοσχολική βία)
Κλωθάκη Βάσω / Κοκολάκη Ελένη

Β’ ομάδα (θέμα: ΜΜΕ)
Κουβαριδάκη Ιωάννα / Καπριδάκη Θεανώ

Γ’ ομάδα (θέμα: Σχέσεις ενηλίκων – εφήβων)
Σπυριδάκη Ρούλα / Ζερβού Λίζα

Δ’ ομάδα (θέμα: Άσκηση και διατροφή)
Πιπεράκη Δέσποινα / Μπαγάκη Ευαγγελίνα / Μπαντουράκη Μαρία

 

Γυμνάσιο Αλικιανού | Τετάρτη 18-3-2015

"google ad"

Εφηβικό μαθητικό Ραδιόφωνο | 18-03-2015 | Γυμνάσιου Αλικιανού by Kritifm1015 on Mixcloud

Λύκειο Ελευθερίου Βενιζέλου | Παρασκευή 20-3-2015

Εφηβικό Μαθητικό Ραδιόφωνο | 20-3-2015 | Λύκειο Ελευθερίου Βενιζέλου by Kritifm1015 on Mixcloud

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ