20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Δεύτερο Παγκρήτιο Forum προώθησης των Κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία

Ημερομηνία:

Με σημαντικές προοπτικές για την διάθεση κρητικών προϊόντων στην τοπική ξενοδοχειακή αγορά ξεκινά το προσεχές Σάββατο 2 Μαρτίου το Δεύτερο Παγκρήτιο Foroum προώθησης Κρητικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία.

Η νέα πρωτοβουλία των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Κρήτης και της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου θα περιλαμβάνει:

• Απευθείας συναντήσεις παραγωγών και μεταποιητών με ξενοδόχους και υπεύθυνους αγορών ξενοδοχείων σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

• Έκθεση προϊόντων στην αίθουσα ΚΑΡΟΥΖΟΥ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

• Γευστική δοκιμή των προϊόντων

• Παρουσίαση παρασκευής και σύστασης του Κρητικού πρωινού.

« Η πρώτη προσπάθεια που ξεκινήσαμε πέρυσι είχε σημαντικά αποτελέσματα γιατί δόθηκε η ευκαιρία στους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν την κρητική διατροφή και στους αγρότες και τυποποιητές της περιοχής μας να καταλάβουν την αξία της παραγωγής τους και ν’ αποκτήσουν εξωστρέφεια διεκδικώντας μερίδιο στην τοπική τουριστική αγορά», τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης στη διάρκεια συνέντευξης τύπους που παραχωρήθηκε σήμερα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Ο κ. Αλιφιεράκης ανακοίνωσε επίσης ότι οι τράπεζες, μεταξύ των οποίων η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα και η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων θ’ αναλάβουν να καλύψουν – κατόπιν αξιολόγησης – το χρηματοδοτικό κενό που μπορεί ενδεχομένως να δημιουργηθεί από την παράδοση των προϊόντων στα ξενοδοχεία μέχρι την πληρωμή των παραγωγών/μεταποιητών.

Όπως διευκρίνισε ο Αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας κ. Νίκος Μυρτάκης «με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται ότι ο παραγωγός, θα μπορεί να εισπράξει τα χρήματά του, αμέσως μετά την πώληση των προϊόντων του σε πιστοποιημένα ξενοδοχεία».

Επιδίωξη των διοργανωτών είναι επίσης να καθιερωθεί στα ξενοδοχεία του νησιού το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ», το οποίο θα περιλαμβάνει κρητικά προϊόντα, αντί για τα καθιερωμένα διεθνή και για το λόγο αυτό θα υπογραφεί τοπικό σύμφωνο μεταξύ παραγωγών και πιστοποιημένων ξενοδοχείων, όπως επισήμανε ο τέως Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου κ. Ανδρέας Μεταξάς.

«Πέρυσι έγιναν συμφωνίες με παραγωγούς, που έφεραν πιο κοντά τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα. Γνωριστήκαμε μεταξύ μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό και για τις δύο πλευρές. Τώρα θα επιδιώξουμε να συνεργαστούμε και στο πρωινό που είναι το κύριο γεύμα των τουριστών», τόνισε ο κ. Μεταξάς.

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Επιμελητήριο Ηρακλείου κατά τις περσινές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν συνεργασίες σε προϊόντα όπως βρώσιμη ελιά σαλιγκάρια, γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, τσικουδιά, ρακόμελο, λαχανικά και φρούτα, ενώ δεδομένων των προβλέψεων για αύξηση της τουριστικής κίνησης φέτος, αναμένεται αύξηση της ζήτησης κρητικών προϊόντων.

Οι νέες συναντήσεις ξενοδόχων, διευθυντών / υπεύθυνων προμηθειών ξενοδοχείων της Κρήτης και παραγωγών / μεταποιητών κρητικών προϊόντων θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 2 Μαρτίου από τις 09:00 το πρωί έως τις 09:00 το βράδυ και θα περιλαμβάνουν, αποκλειστικά και μόνο, προκαθορισμένες κατ’ ίδιαν συναντήσεις εξάλεπτης διάρκειας.

Η διαδικασία δήλωσης συμμετοχής, ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013, ημέρα κατά την οποία παραγωγοί και μεταποιητές θα πρέπει να έχουν αποστείλει και τα προϊόντα που θα παρουσιαστούν στην έκθεση.

"google ad"

Να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες στο Foroum θα έχουν τη δυνατότητα ΔΩΡΕΑΝ στάθμευσης των οχημάτων τους στους χώρους του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ).

Το δεύτερο Παγκρήτιο Forum στηρίζει η Περιφέρεια Κρήτης, και οι ακόλουθοι φορείς:

• Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ)

• ΓΕΩΤ.Ε.Ε – Παράρτημα Κρήτης,

• Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων,

• Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα

• Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων

• Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης,

• Σύνδεσμος Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης,

• Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου,

• Ανοιχτή Σύμπραξη Τουριστικής Ανάπτυξης Κρήτης

• Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης

• Σωματείο Μαγείρων-Ζαχαροπλαστών & λοιπού προσωπικού κουζίνας

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Επιμελητήριο Ηρακλείου: κ. Μιχάλης Καθαράκης, τηλ: 2810 344738 e-mail: katharak@katartisi.gr, και κ. Έφη Κουτεντάκη, τηλ: 2810 302731 e-mail: koutentaki@katartisi.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...