20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Δημητρακόπουλος: Μέχρι και ισόβια από διαλόγους με απομαγνητοφώνηση»

Ημερομηνία:

Την επιβολή ποινής ακόμα και ισόβιας κάθειρξης έχει επιβάλλει η ελληνική δικαιοσύνη σε υποθέσεις που στηρίζονται σε διαλόγους που έχει γίνει απομαγνητοφώνηση, σύμφωνα με τον δικηγόρο, Μιχάλη Δημητρακόπουλου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τις ηχογραφήσεις Μιωνή, ερωτηθείς για το αν μπορούν να στηριχθούν κατηγορίες από προϊόν υποκλοπής, ο κ. Δημητρακόπουλος επισήμανε ότι «τα προϊόντα υποκλοπής με νόμο του 2015 που είχε ψηφιστεί επί κ. Παπαγγελόπουλου είναι παραδεκτά αποδεικτικά μέσα σε θέματα διαφθοράς ή οικονομικά εγκλήματα. Κι εδώ έχουμε κάτι μεγαλύτερο: ότι η εισαγγελέας διαφθοράς εμφανίζεται από τον υπουργό ότι είναι ένα υποχείριό του. Δικονομικά δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Άνθρωποι στην ελληνική δικαιοσύνη από διαλόγους που γίνεται απομαγνητοφώνηση, τους επιβάλλεται ισόβια.Είναι ισχυρό αποδεικτικό μέσο όταν ακούς τη φωνή».

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι «ακούμε τη φωνή του κ. Παπά, δεν την αμφισβήτησε, δεν είπε ότι δεν είμαι εγώ. Δεν αμφισβήτησε ούτε το περιεχόμενο των συζητήσεων. Αν έχει παραποιηθεί η συνομιλία, αυτό πλέον με τα σύγχρονα μέσα εύκολα διαπιστώνεται. Με τα δεδομένα που έχουμε, διαπιστώνεται ότι αυτά που κατήγγειλε εκ των υστέρων ένας από τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, ο οποίος αποχαρακτηρίστηκε και του ασκήθηκε ποινική δίωξη, έλεγε ότι η εισαγγελέας, κ. Τουλουπάκη εμένα με πίεζε να πω ενοχοποιητικά στοιχεία κατά πολιτικών προσώπων. Ερχόμαστε τώρα στους διαλόγους, από τους οποίους φαίνεται ότι ο κ. Παπάς  λέει στον επιχειρηματία «θα ζητήσω να μου φέρουν την ίδια την Τουλουπάκη για να τσεκάρω τι τους λέει. Το χειρότερο είναι ότι επικαλείται ο υπουργός ότι έχει τη δυνατότητα να μιλήσει. Ανεπίτρεπτο αυτό. Που είναι η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης; Όχι μόνο να μιλήσει, αλλά να την ελέγξει κιόλας».

Σε ό,τι αφορά στην εμπλοκή της συζύγου του πρωθυπουργού στους διαλόγους Παπά-Μιωνή, ο κ. Δημητρακόπουλος σχολίασε ότι πρόκειται για απαράδεκτη θεσμική εκτροπή. «Είναι δραματικό αυτό που συνέβη, να διαβάζω πάλι στους διαλόγους ότι ο κ. Παπάς ακούγεται να λέει να βάλει έναν δικηγόρο να πει πράγματα σε βάρος της συζύγου του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να στοχοποιείται και η σύζυγος. Πρόκειται για απαράδεκτη θεσμική εκτροπή», κατέληξε.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...