16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Δημιουργήθηκε «Επιτροπή Ενάντια στα Πρόστιμα»: Η πάλη για τα δικαιώματα και τη ζωή μας δε καταστέλλεται!

Ημερομηνία:

Επιτροπή αλληλεγγύης ενάντια στα προστιμα, τις συλλήψεις και την κρατικη τρομοκρατία δημιουργήθηκε στα Χανιά. Στην επιτροπή οργανώσεις,συλλογικότητες και ανένταχτοι αγωνιστές της πόλης. Στο πρώτο κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα αναφέρουν τα εξής:

Η χουντικής έμπνευσης απαγόρευση των συναθροίσεων  άνω των 3 ατόμων για τις 6 δεκέμβρη που επέβαλε η κυβέρνηση  γέμισε και τη πόλη μας με κάθε λογής αστυνομική δυναμή με στόχο τη τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό του λαού.

Στους διαδηλωτές στη πλατεία Αγοράς που τηρούσαν όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας η αστυνομία επιτέθηκε απρόκλητα και με μένος για να διαλύσει τη συγκέντρωση.Δε δίστασαν να ρίξουν δακρυγόνα ,να χτυπήσουν στο ψαχνό και τελικά να συλλάβουν 8 διαδηλωτές και να τους κόψουν εξοντωτικά  πρόστιμα  επειδή παραβίασαν την χουντοαπαγόρευση.

Πέντε μέρες μετά,και ενώ είχε προηγηθεί μαζική συγκέντρωση καταγγελίας της κρατικής τρομοκρατίας, η Ασφάλεια Χανίων πήρε τηλέφωνα αγωνιστές-τριες της πόλης για να τους επιδώσει πρόστιμα αναδρομικά(!) για τη συμμετοχή τους στις διαδηλώσεις.

Τα παραπάνω γεγονότα δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά αλλά συμπληρώνουν το κλίμα αυταρχισμού και τρομοκρατίας που βιώνει ο λαός και η νεολαία σε όλη τη χώρα.Ο νόμος απαγόρευσης των διαδηλώσεων,το χτύπημα στις συνδικαλιστικές ελευθερίες,η ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας χτίζουν ένα αντιδραστικό πλαίσιο περιστολής των δημοκρατικών ελευθεριών.

Θέλουν το λαό στο γύψο, να μην αντιστέκεται,να μην αγωνίζεται για να προωθήσουν την πολιτική τους,που μάλιστα δε διστάζουν να την υλοποιούν εν μέσω πανδημίας.

Μια πολιτική που ξεθεμελιώνει για χάρη του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου εργατικές και λαικές καταχτήσεις ενός αιώνα, όπως το 8ώρο.Μια πολιτική που απλώνει τη φτώχεια και την ανεργία,γεμίζει τη χώρα βάσεις και μας μπλέκει σε ανταγωνισμούς και πολεμικούς κινδύνους.

Μια πολιτική που αφήνει ακόμα και τώρα τον λαό έρμαιο της πανδημίας,να στοιβάζεται στα ΜΜΜ και στους χώρους εργασίας,χωρίς νοσοκομεία και υγειονομικό προσωπικό.Την ίδια στιγμή που χαρίζουν στο  κεφάλαιο εκατομμύρια και αγοράζουν πολεμικούς εξοπλισμούς,δεν δίνουν ευρώ για τη περίθαλψη του λαού!

Ένοχοι για τους χιλιάδες νεκρούς της πανδημίας  είναι αυτοί που θυσιάζουν την υγεία του λαού προς χάρη της καπιταλιστικής κερδοφορίας , και όχι οι  λαϊκές διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις  που  αντιστέκονται  σε αυτή τη πολτική!

Είναι αναγκαίο λοιπόν να δυναμώσουν οι λαϊκοί αγώνες για υγεία-δουλειά-ειρήνη-ελευθερίες.Για να μπει φραγμός στη αντιλαϊκή  πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που  τη στηρίζει το σύνολο του αστικού πολιτικού προσωπικού.Για να σπάσει το κλίμα αυταρχισμού και τρομοκρατίας.

Απευθυνόμαστε σε κάθε σωματείο,σύλλογο,και φορέα του μαζικού κινήματος.

Απευθυνόμαστε σε κάθε Χανιώτη και Χανιώτισσα,κάθε δημοκράτη,νεολαίο,εργαζόμενο αυτής της πόλης.

Η υπεράσπιση του δικαιώματος στη διαδήλωση,η εναντίωση στην απαγόρευση πολιτικής δράσης είναι καθήκον όλων μας!

Η τρομοκρατία δε πρέπει να περάσει  και αυτό είναι υπόθεση της πάλης του λαού!

"google ad"

Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες από  όλους τους συλληφθέντες.

Να ακυρωθούν όλα τα εξοντωτικά  πρόστιμα σε βάρος αγωνιστών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...