17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Δημιουργία καταδυτικών πάρκων στη Κρήτη

Ημερομηνία:

Στη δημιουργία καταδυτικών πάρκων στο Νομό Ηρακλείου προχωρεί το Επιμελητήριο της πόλης στοχεύοντας στην ανάδειξη της περιοχής ως Καταδυτικό προορισμό όπως ανακοινώθηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου.

Κατά την συνέντευξη ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μανώλης Αλιφιεράκης, ο οικονομικός επόπτης και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρισμού Παράσχος Τζόρβας, ο τεχνικός σύμβουλος Γιώργος Καραπιδάκης και ο υπεύθυνος σύνταξης των μελετών Δημήτρης Ρομπογιαννάκης αναφέρθηκαν στις προσπάθειες που έχουν γίνει για υλοποίηση των πάρκων τονίζοντας ότι η Κρήτη, μπορεί να συγκροτήσει έναν ιδιαίτερα αξιόλογο πόλο καταδυτικού τουρισμού καθώς διαθέτει ένα σπάνιο φυσικό θαλάσσιο περιβάλλον και ενδιαφέροντες βυθούς, με υφάλους, σπήλαια, ναυάγια αλλά και βραχονησίδες.

Όπως επισημάνθηκε από πολύ νωρίς το Επιμελητήριο ξεκίνησε τη διερεύνηση του ζητήματος με φορείς που σχετίζονται με το θέμα και έγιναν συζητήσεις με επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου που διατηρούν σχολές κατάδυσης με δήμους, Καταδυτικούς Συλλόγους, το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) τον Παγκρήτιο Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών και φορείς του Τουρισμού όπου διατυπώθηκε το έντονο ενδιαφέρον από όλες τις πλευρές.

Μετά από τις συζητήσεις αυτές το Επιμελητήριο Ηρακλείου κατέληξε, όπως τονίστηκε στη συνέντευξη, σε μια ολοκληρωμένη πρόταση η οποία θα μετεξελιχθεί σε περισσότερα από ένα οργανωμένα καταδυτικά πάρκα καθιστώντας το νομό Ηρακλείου σε καταδυτικό προορισμό. Μάλιστα το Επιμελητήριο Ηρακλείου έχει ήδη συστήσει Αστική μη Κερδοσκοπική εταιρεία με αποκλειστικό σκοπό τη διαχείριση, οργάνωση, επίβλεψη, προστασία και εκμετάλλευση, ενός ή περισσοτέρων καταδυτικών πάρκων και λειτουργία ανάλογων υποδομών.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλη Αλιφιεράκη «το Επιμελητήριο παρακολουθώντας τις εξελίξεις προχώρησε εγκαίρως σε μια ακόμη πρωτοποριακή ενέργεια, η οποία είναι σίγουρο ότι θ’ αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της Κρήτης, καθώς πρόκειται για μια εναλλακτική μορφή τουρισμού ιδιαιτέρως ελκυστική και προσοδοφόρα».

Εξ’ άλλου ο οικονομικός Επόπτης και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρισμού του Επιμελητηρίου Παράσχος Τζόρβας κατά τη συνέντευξη έκανε λόγο για συγκριτικά και αναξιοποίητα πλεονεκτήματα της Κρήτης στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ο βυθός της, ο οποίος μπορεί ν’ αποτελέσει πόλο έλξης για τουρίστες υψηλού εισοδήματος που ασχολούνται με τις καταδύσεις.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η προσπάθεια θα ξεκινήσει με ένα καταδυτικό πάρκο στην περιοχή του Δήμου Χερσονήσου και θα συνεχιστεί με ένα ακόμη στα βόρεια του Νομού και ένα στο Νότο. Τέλος, σημειώνεται ότι επωνυμία της εταιρείας που συστήθηκε είναι «Καταδυτικά Πάρκα Κρήτης» και στο ιδρυτικό σχήμα συμμετέχει η «Ανοικτή Σύμπραξη Τουριστικής Ανάπτυξης Κρήτης» ενώ έχει ήδη προχωρήσει σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και ομάδα μελετητών προκειμένου να εκπονηθεί ο φάκελος για την αδειοδότηση του πρώτου πάρκου.

dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ