16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Δημιουργία Μονάδος Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Νοσοκομείο Χανίων

Ημερομηνία:

Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο

Κύριε Υπουργέ,

Ως κάτοικος Χανίων οφείλω να σας ευχαριστήσω για τις δηλώσεις σας κατά την διάρκεια της επισκέψεως σας στην πόλη μας, σύμφωνα με τις οποίες θα μεριμνήσετε προσωπικά για άμεση επαναλειτουργία του Ενδιάμεσου Σταθμού Νοσηλείας Νεογνών στο Νοσοκομείο του Νομού μας.

Κατανοώντας δε την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν οδηγήσει την χώρα μας εσφαλμένες πολιτικές χρόνων, σας πληροφορώ ότι ενεργοί πολίτες του τόπου μας αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην διενέργεια εράνου για την εξεύρεση του ποσού που απαιτείται για την διαμόρφωση χώρου και την αγορά θερμοκοιτίδων Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών.

Σκοπός των ενεργειών μας είναι η δημιουργία Μονάδος Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Νοσοκομείο Χανίων, προκειμένου να προσφέρουμε στα νεογέννητα παιδιά που χρειάζονται άμεση ιατρική φροντίδα, την δυνατότητα να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους και να ζήσουν υγιή στην υπόλοιπη ζωή τους.

Η δημιουργία της μονάδος θα προσφέρει επίσης την δυνατότητα στους νεογνολόγους που θα εργάζονται σε αυτήν να λειτουργούν ως ιατροί και όχι ως διακομιστές, γεγονός που ανάγκασε σε παραίτηση τους δύο από τους τρεις νεογνολόγους που είχαν προσλφθεί σε ένα τμήμα που δεν λειτούργησε ποτέ.

Επειδή δε κάθε λεπτό της ώρας έχει καθοριστική σημασία για την ζωή και την υγεία των νεογέννητων παιδιών της Δυτικής Κρήτης, παρακαλώ να μας πληροφορήσετε μέσω των τοπικών μέσων ενημέρωσης για το κόστος των εργασιών που απαιτούνται για την διαμόρφωση δωματίου του νοσοκομείου σε Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και την αγορά των ειδικών θερμοκοιτίδων.

Σας ενημερώνω επίσης ότι αίθουσα υπάρχει, είναι ουσιαστικά ανεκμετάλλευτη και βρίσκεται στον χώρο που λειτουργεί ο ενδιάμεσος σταθμός Νοσηλείας Νεογνών.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας στα θέματα που αφορούν τα παιδιά μας και επειδή η ζωή και η υγεία των παιδιών μας πρέπει να είναι πάνω και πέρα από προσωπικές φιλοδοξίες, μικροπολιτικές, αλαζονικές συμπεριφορές και οικονομικά παραμάγαζα παρακαλώ στην άμεση ανταπόκριση σας στο αίτημα μας.

Με τιμή
Θεόδωρος Χατζηπαντελής

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...