19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Δημιουργία ξανά: Ανοχή στους ανεγκέφαλους ή ερωτοτροπίες με το παρακράτος;

Ημερομηνία:

Ποιο σύγχρονο δημοκρατικό κράτος θα ανέχονταν το κλείσιμο των συνόρων του από «ομάδα κρούσης», υπό το πρόσχημα πολιτικής δράσης; Σε ποια ευρωπαϊκή κοινωνία η αστυνομία επιτρέπει σε μια πολιτική ομάδα να στερεί το δικαίωμα κίνησης στους πολίτες της χώρας και στους επισκέπτες της, όποτε της καπνίσει;Κι όμως: όταν οποιαδήποτε παρανομία θεωρείται αποδεκτή αν έχει κομματική κάλυψη, κανένας δεν μπορεί να προβλέψει ως πού θα φτάσει αυτό. Όταν θεωρούμε σχεδόν μέρος του πολιτικού μας φολκλόρ οι κομματικοί «τσαμπουκάδες» να καταλαμβάνουν κτήρια, να κλείνουν δρόμους και να ακινητοποιούν πλοία, ήταν θέμα χρόνου να βρεθούν οι ανεγκέφαλοι που θα έκλειναν τα σύνορα. Το επόμενο βήμα είναι οι Χρυσαυγίτες να οργανώσουν εκστρατευτικό σώμα και να ξεκινήσουν να απελευθερώσουν την Κόκκινη Μηλιά.

Θα επαναλάβουμε ακόμα μια φορά ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι η αρρώστια, αλλά το σύμπτωμα. Είναι η γκροτέσκ μεγέθυνση όσων τόσα χρόνια θεωρούσαμε πολιτικά «κεκτημένα»! Όταν το κλείσιμο της εθνικής από κάθε «αγανακτισμένο» αντιμετωπίζεται ως «αναφαίρετο δικαίωμα» έπρεπε να περιμένουμε και το κλείσιμο της Κακαβιάς. Όταν η κατάληψη του σχολείου, του Υπουργείου, του Πολυτεχνείου είναι “παραδεκτή” πώς θα εμποδιστεί η κατάληψη του φυλακίου; Επειδή .. αναβαθμίζει την παρανομία και μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στις διεθνείς μας σχέσεις; Και περιμένουμε από τους Χρυσαυγίτες να κατανοήσουν αυτές τις «λεπτές αποχρώσεις»;

Οι νόμοι της φύσης είναι αμείλικτοι. Όταν υπάρχει κενό νομιμότητας, θα έρθει να το καλύψει το παρακράτος. Όταν ο πολίτης δεν αισθάνεται ασφάλεια ούτε για να βγει από το σπίτι του, εύκολα θα στηριχθεί στο μπράτσο του πρώτου «φουσκωτού» που θα του την προσφέρει. Όταν η εξωτερική μας πολιτική είναι, χρόνια τώρα, του «καρπαζοεισπράκτορα» και του «ραγιά» θα υπάρξουν και οι θεριακλήδες που θα αναγορεύσουν δια βοής αρχιστράτηγο τον Παναγιώταρο! Πιστεύει κανένας ότι ξαφνικά 1.000.000 Έλληνες έγιναν ναζιστές; Είναι, απλώς, εκείνοι που, απελπισμένοι από τις μαφίες της πολιτικής μας ζωής, θέλουν κάποιον να τους «σπάσει το κεφάλι» και αγνοούν ότι, αν αρχίσουμε έτσι, κάποια στιγμή θα έρθει και η ώρα του δικού τους κεφαλιού.

Δεν ξέρουμε αν η ανοχή σε αυτά τα φαινόμενα είναι απλώς εγκληματική αμέλεια, παρακρατικό σχέδιο για τη διατήρηση των πολιτικών ισορροπιών ή ακόμα και εκτέλεση συγκεκριμένων «συμβολαίων». Σε κάθε περίπτωση ντρεπόμαστε που είμαστε πολίτες αυτού του γελοίου μορφώματος που ονομάζεται ελληνικό κράτος, όπως ντρεπόμασταν και όλες τις άλλες φορές που εγκληματίες του κοινού ποινικού κώδικα, σήκωναν την κομματική σημαία και βρίσκονταν αυτόματα στο απυρόβλητο.

Ξέρουμε ότι φαινόμενα σαν αυτό θα εντείνονται όσο οι θεσμοί και οι αξίες θα συνεχίσουν να απαξιώνονται από την επιλεκτική εφαρμογή του νόμου και από την  πελατειακή λογική που ακόμα και σήμερα καλλιεργούν οι κυβερνητικές αλλά και οι δήθεν αντιπολιτευόμενες πολιτικές φατρίες.

Ανησυχούμε βαθιά για τα φαινόμενα αυτά και καλούμε δημόσια, ξέροντας ότι δεν πρόκειται να εισακουστούμε:

1. ΟΛΑ τα πολιτικά κόμματα, να γίνουν παράγοντες νομιμότητας σεβόμενα τους νόμους που το κοινοβούλιο ψηφίζει.

2. Την αστυνομία να πράττει το καθήκον της και να κινεί τις αυτόφωρες διαδικασίες για κάθε παρανομούντα, ανεξάρτητα αν έχει πολιτική κάλυψη ή όχι, ακόμα κι αν είναι βουλευτής. Σε κανένα ευρωπαϊκό κράτος η αστυνομία δεν υποχρεώνεται πριν από κάθε ενέργεια να παίρνει το ΟΚ από την πολιτική ηγεσία. Είναι υποχρεωμένη να προστατεύει την νομιμότητα, υπέρ των πολιτών, από τους οποίους μέσω της φορολογίας πληρώνεται.

Επίσης:

– Οι πολίτες να αναλογιστούμε πού σταματάει η συνεχής έκπτωση των θεσμών στην οποία με την ανοχή μας (τουλάχιστον) συμμετέχουμε. Η Δημοκρατία έχει κανόνες. Αν δεν τους τηρούμε, ο νόμος της ζούγκλας είναι περισσότερο κοντά απ’ όσο φανταζόμαστε.

– Η πολιτεία να επενδύσει στην Παιδεία, καθώς είναι φανερό ότι η διάβρωσή της έχει δώσει επιπλέον χώρο σε όσους επενδύουν στην οργή του ψηφοφόρου για το σάπιο πολιτικό σύστημα, αλλά αυτό που προτείνουν σε αντικατάστασή του, είναι ακόμα πιο επικίνδυνο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...