15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Δημοκρατική ευαισθησία λένε τώρα την αγυρτία

Ημερομηνία:

Και είπεν η Τασία: «Μα ήταν πρόεδροι κομμάτων. Δεν είναι sic να είναι κακομοίρηδες. Έτσι, από δημοκρατική ευαισθησία, πρέπει να διατηρήσουν τα προνόμιά τους».

Ού, να μου χαθείτε! Δεν ντρέπεστε!

Μιλάτε εσείς για δημοκρατική ευαισθησία! Όταν μπαίνετε στους λογαριασμούς του λαού και του βουτάτε ό,τι χρήματα έχει, αυτά τα λίγα για τις ανάγκες της επιβίωσής του. Στερώντας του ακόμα και αυτό το δικαίωμα που έχει ο κάθε ελεύθερος άνθρωπος, ο κάθε άνθρωπο που δεν είναι σκλάβος, να ρυθμίζει τις ανάγκες του αυτός και τις υποχρεώσεις του. Να διαχειρίζεται ο ίδιος τον ιδρώτα της εργασίας του!
Μιλάτε εσείς, για δημοκρατικές ευαισθησίες! Εσείς που καθημερινά φορτώνετε αυτόν τον λαό με δυσβάστακτες οικονομικές υποχρεώσεις. Εσείς, οι αναίσθητοι, που η κραυγή ενός σχεδόν ολόκληρου λαού για την παραχώρηση του εαυτού μας, της ψυχής μας, του ονόματός μας, στα αυτιά σας δεν έφτασε. Η αγωνία του για το μέλλον μας δεν σας άγγιξε. Μιλάτε για δημοκρατικές ευαισθησίες εσείς, που φτύσατε, βρίσατε και λασπολογήσατε αυτόν τον λαό που τα ‘χει χάσει όλα και ναι! Σηκώθηκε όρθιος για την τιμή του, ναι, για την περηφάνεια του, ναι, για την αξιοπρέπειά του, ναι! Γιατί, ναι, δεν του ‘χετε αφήσει τίποτ’ άλλο! Και όταν του αφαιρέσετε καιτον «εγωισμό» του, τελειώνει! Και σεις, αυτήν την αγωνία του, την χλευάσατε, την περιφρονήσατε, την είπατε «εθνικισμό». Μα τι είναι ο εθνικισμός, ξέρετε; Δεν ξέρετε, γιατί είστε «δήθεν» σε όλα! Απ’ τις ψευτομαγκιές του Πολάκη μέχρι την αστειότητα της νεόκοπης αριστερής Μεγαλοοικονόμου σας, και τις «μπάσες» εξυπνάδες της Τασίας.

Είστε επικίνδυνοι!

Όταν μιλάτε για δημοκρατικές ευαισθησίες που αφορούν την πάρτη σας, τους ομοίους σας, τα τραπέζια σας, τα γλέντια σας, την περιφρόνησή σας στους νόμους που τους φέρατε στα δικά σας μέτρα, μας εξαγριώνετε! Μας γεμίζετε οργή!

Είστε, επικίνδυνοι, όταν μιλάτε για δημοκρατικές ευαισθησίες που αφορούν την πάρτη σας.

Ποιος νόμος θα βρεθεί να σας τιμωρήσει; Ο νόμος της συμβούλου σας που την ψηφίσατε μαζί με την Χρυσή Αυγή;

Δουλεύετε, μονο για την πάρτη σας. Για την καρέκλα σας, για την καλοπέρασή σας, για τα ταξίδια σας, για τα σεργιανίσμτά σας στα παλάτια, δίνετε και τη χώρα σας.

Μιλάτε για δημοκρατικές ευαισθησίες! Που αφορούν μόνο εσάς! Όχι τον λαό! Που έκανε το λάθος και σας ανέβασε εκεί που δεν σας άξιζε. Ίσως, γι’ αυτό τον περιφρονείτε. Ίσως, έχετε επίγνωση της ασημαντότητάς σας.

Μιλάτε για δημοκρατικές ευαισθησίες εσείς; Ποιες;
Όταν ο λαός για τον οποίο δεν έχετε δημοκρατικές ευαισθησίες πουλά το χωράφι του για να ταΐσει τα παιδιά του και να τα βγάλει πέρα με τις υποχρεώσεις. Όταν δεν χρωστά και σε μια υπηρεσία που χρωστά έχει κάνει ρύθμιση και είναι συνεπάστατος με τις δόσεις του.

Όμως, τι σημασία έχει; Το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» το θυμάστε; Αυτοί είστε, οι έχοντες δημοκρατική ευαισθησία. Του πήρατε όλα τα χρήματα της πώλησης του χωραφιού του για προπληρωμή είπαν. Οι αγύρτες! Έτσι βγάλατε τα ομόλογα. Κλέβοντάς μας.

Μας έκαναν Παλαιστίνη. Δεν μένει παρά να μας εκτελούν, όπως ξεκληρίζουν τώρα τους Παλαιστίνιους οι «συνεταίροι» της κυβέρνησης. Τα πρώην θύματα των Ναζί που για τότε, είμαστε μαζί τους, αλλά όχι για το τώρα. Που γίναν θύτες και εσείς, «ευαίσθητοι δημοκρατικά» τιμητές τους.

Αυτήν την επιλεκτική δημοκρατική ευαισθησία έχετε.

Αθηνά Κασαπάκη

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...