21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Δημοκρατική Συμπαράταξη Χανίων: Εμείς οι Χανιώτες είμαστε θεατές στο ίδιο έργο εδώ και χρόνια οταν οι εκάστοτε πρυτανικές αρχές προσπαθούν να αξιοποιήσουν την περιουσία του Πολυτεχνείου

Ημερομηνία:

Η συντονιστική επιτροπή της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Χανίων συνεδρίασε στις 17-7-2017 για να συζητήσει το θέμα που έχει προκύψει με την αξιοποίηση των κτιρίων του Πολυτεχνείου στο λόφο Καστέλλι στα Χανιά και αναφέρει :

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με σειρά νομοθετημάτων προσπαθεί να επιβάλει αντισυνταγματικούς κανόνες στην λειτουργία των Α.Ε.Ι., χωρίς να λαμβάνει υπόψη της το συνταγματικά κατοχυρωμένο του αυτοδιοίκητου των Πανεπιστημίων.

Αυτό επιχειρούν να κάνουν και με την περιουσία του Πολυτεχνείου Κρήτης αφού βάζουν εμπόδια στην αξιοποίηση της περιουσίας του .

Εμείς οι Χανιώτες είμαστε θεατές στο ίδιο έργο εδώ και χρόνια ,οταν οι εκάστοτε πρυτανικές αρχές στην προσπάθεια τους να αξιοποιήσουν την περιουσία του Πολυτεχνείου βρίσκουν εμπόδιο τους καταληψίες, είτε πρόκειται για την δωρεά του ακίνητου ΠΑΠΑΔΟΠΕΤΡΟΥ στην οδό Τζανακάκη, είτε για τα κτήρια της παλαιάς Μεραρχίας.

Η απόφαση του Πολυτεχνείου να αναθέσει τη διαχείριση των κτηρίων της Μεραρχίας, των Στρατώνων και των τούρκικων Φυλακών, στην Εταιρεία Αξιοποίησης Περιουσίας του Πολυτεχνείου, η οποία ελέγχεται από τα Α.Ε.Ι., είναι στην σωστή κατεύθυνση.

Η αξιοποίηση της περιουσίας του Πολυτεχνείου Κρήτης, προς όφελος της λειτουργίας του Ιδρύματος και η ταυτόχρονη λήξη της παράνομης κατάληψης του κτηρίου της Μεραρχίας στην Παλαιά Πόλη των Χανίων είναι επιβεβλημένες ενέργειες και λογω της επικινδυνότητας του κτηρίου, οι οποίες έπρεπε να έχουν δρομολογηθεί εδώ και χρόνια.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη σεβόμενη τους κανόνες της νομιμότητας στηρίζει την προσπάθεια του Πολυτεχνείου Κρήτης να αξιοποιήσει την περιουσία του προς όφελος του ακαδημαϊκού του έργου και της φοιτητικής μέριμνας του Ιδρύματος .

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλέξης Χαρίτσης: Σκοτεινή υπόθεση η υποψηφιότητα Μπελέρη

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του ο Αλέξης...

Γκλέτσος κατά Κασσελάκη για τα… θαύματα: Τι απογοήτευση είναι αυτή

Για απογοήτευση προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο ο Απόστολος...