15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

“Δημοσίευσαν τη μισή αλήθεια”: Η Συνέλευση Αλληλεγγύης στην κατάληψη Rosa Nera για την σύσκεψη της “Πρωτοβουλίας πολιτών ενάντια στην ξενοδοχοποίηση του Λόφου Καστέλι”

Ημερομηνία:

Η “Συνέλευση Αλληλεγγύης στην κατάληψη Rosa Nera” με κείμενό της αναφέρεται στη σύσκεψη στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι σημειώνοντας όλα αυτά που δεν καταγράφηκαν στα ρεπορτάζ των εφημερίδων:

Τη Δευτέρα 12/10, η Πρωτοβουλία πολιτών ενάντια στην ξενοδοχοποίηση του Λόφου Καστέλι, κάλεσε ανοιχτή εκδήλωση-σύσκεψη στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών. Χαιρόμαστε δεόντως, που ο μεγαλειώδης αγώνας αλληλεγγύης στην Κατάληψη Ρόζα Νέρα, ανάγκασε διάφορους “επώνυμους” ή “ανώνυμους” να βγουν και να μιλήσουν υψώνοντας την παντιέρα της αντι-ξενοδοχοποίησης. Χαιρόμαστε που η τοπική κοινωνία έδειξε τα αντανακλαστικά της και συνεχίζει να τα δείχνει στον αποφασιστικό αγώνα για να γίνει η Ρόζα Νέρα κατάληψη ξανά. Και αναγνωρίζουμε ότι γι’ αυτό τον λόγο αυτή η πρωτοβουλία, εκ μέρους του συντονιστή της, ανέφερε ξανά και ξανά ότι ο αγώνας τελειώνει στη μη ξενοδοχοποίηση, και όχι σε μια άλλη αξιοποίηση του κτιρίου. Αν και η ίδια πρωτοβουλία ήταν, όπου λίγες μέρες πριν, παζάρευε με τους τοπικούς άρχοντες την κατάληψη, συμφωνώντας στη μετατροπή της σε βιβλιοθήκη.

Την περασμένη Δευτέρα, λοιπόν, εμείς, ως Συνέλευση Αλληλεγγύης στη Ρόζα Νέρα (ΠΕΦ), παραβλέποντας την ενέργεια της εν λόγω πρωτοβουλίας να καλέσει εκδήλωση την ώρα και στο μέρος που διεξαγόταν η δική μας συνέλευση, μεταθέσαμε τη δική μας διαδικασία. Θεωρήσαμε ότι σε μια τέτοια συζήτηση δεν μπορούμε να λείπουμε, κι έτσι, αρκετοί συμμετέχοντες/ουσσες μας παρευρέθηκαν στην εκδήλωση αυτή, έχοντας τη διάθεση να παρέμβουν με τοποθετήσεις κατά τη διάρκειά της.

Δε θ’ αναφερθούμε ούτε στις εισηγήσεις, ούτε στις τοποθετήσεις διαφόρων τοπικών αρχόντων (πρώην και νυν) για τον αγώνα κατά της ξενοδοχοποίησης. Γιατί εδώ είμαστε, και θα δούμε σύντομα ποιος εν τέλει έφαγε ή δεν έφαγε από την πίτα (υπόθεση Belvedere). Θ’ αναφερθούμε στα ρεπορτάζ των τοπικών ΜΜΕ. Τα οποία δημοσίευσαν τη μισή αλήθεια για την εκδήλωση. Απέκρυψαν τα 2/3 του χρόνου της εκδήλωσης και τουλάχιστον το 1/2 των παρευρισκόμενων. Απέκρυψαν το γεγονός ότι στην κατακλείδα της σύσκεψης, συμπεριλαμβάνονταν τόσο το αίτημα για την απόσυρση της αστυνομίας, όσο και η πρόταση για την ανακατάληψη της Ρόζα Νέρα. Απέκρυψαν τις τοποθετήσεις και τη φωνή, εκπροσώπων σωματείων, συλλογικοτήτων αλλά και μεμονωμένων ανθρώπων. Δεκάδες ομιλητές/τριες, οι οποίοι/ες μίλησαν για την προσφορά της Ρόζα Νέρα στην πόλη και στα κινήματα και την έθεταν ως παράδειγμα διαχείρισης του χώρου, φιμώθηκαν στον “δημοκρατικό τύπο”. Κανένα site δεν ανέφερε τις τοποθετήσεις εκείνες που μιλούσαν για την συμβολή της κατάληψης στο αντιφασιστικό και στο εργατικό κίνημα, στην έμπρακτη αλληλεγγύη στους μετανάστες, στους πρόσφυγες και στους αστέγους. Καμία εφημερίδα δεν ανέφερε τις τοποθετήσεις που μιλούσαν για τη δομή της κατάληψης, για τη δανειστική βιβλιοθήκη “451” των 3000 τίτλων, για το πλούσιο κινηματικό αρχείο, για το παιδικό στέκι, για το αυτοοργανωμένο θέατρο, για το καφενείο χωρίς αντίτιμο, για την στεγαστική δομή – δομή φιλοξενίας κ.λπ. Όσοι αναφέρονται, λοιπόν, στην ελευθερία της έκφρασης και στην δημοκρατική πέννα, καλό θα ήταν να μην έχουν δυο μέτρα και δύο σταθμά.

Ο αγώνας αλληλεγγύης στη Ρόζα Νέρα συνεχίζεται με επόμενο κεντρικό σταθμό την Πανελλαδική μέρα αλληλεγγύης στις καταλήψεις στις 31/10, με διαδήλωση στις 13.00 από την Αγορά.

Ενημερώνεστε για τις δράσεις και τα κείμενά μας στα:

https://solidaritywithrosanera.wordpress.com/

https://www.facebook.com/SolidarityWithRosaNera/

Συνέλευση Αλληλεγγύης στην Ρόζα Νέρα (στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών)

Συνέλευση κάθε Δευτέρα στις 5

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ